SIHAT CERGAS

badan cergas banyak duit

Vitamin C Elak Kulit Terbakar Lepas Main Bolasepak

Vitamin C Elak Kulit Terbakar Lepas Main Bolasepak

Rutin biasa selepas main bola. Kita bagi badan overdose sikit dengan Vitamin C 2000mg.

Selain daripada membantu untuk sistem imun badan, vitamin C juga membantu untuk penghasilan kolagen.

Untuk kami orang lelaki, memang takde nya nak melayan pakai sunblock setiap kali game 😂 so confirm la kulit akan terbakar. 🔥

Vitamin C ni akan bantu pulihkan kulit yang terbakar tu supaya kembali elok.

Sebenarnya kulit terbakar ni taklah masalah sangat. Yang lebih bahayanya sebab sinaran matahari ni boleh menyebabkan kepada penyakit kulit macam kanser kulit.

Ramai yang tak tahu.

So vitamin c juga bertindak sebagai anti-oksidan yang bantu menghapuskan free radicals.

Boleh baca further kt sini: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3249911/

So rajin-rajinlah makan Vitamin C ye 😊

Leave a Reply

Open chat