SET RAMBUT GUGUR SHAKLEE

Assalamualaikum & selamat pagi semua

Siapa kat sini ada masalah rambut gugur? Angkat tangan hehe. Biasanya mak-mak macam Liya yang banyak sangat bermasalah rambut gugur kan? Lagi-lagi dah beranak pinak ni memang lahai. Sekali sapu sekali vacum, memang rambut kita je penuh bergumpal kan.

Hey hey jangan risau k. dalam Shaklee kita ada set khas untuk selesaikan masalah rambut gugur ni. Yang penting, nak ramnut sihat dan cantik mesti bermula dari akar rambut yang kuat. Means nutrisi untuk sel bawah kulit rambut tu kukuh & kuat.

Ok, jom kita tengok apa yang ada dalam Set Rambut gugur Shaklee ni;

Set Rambut Gugur Shaklee terdiri daripada ESP, B-Complex, Vitalea, Revitilizing Shampoo & Replenising Conditioner.
Ok jom kita tengok satu-satu apa kebaikan / bagaimana setiap item ni berfungsi untuk atasai masalah rambur gugur.

ESP

ESP adalah sumber soya berasaskan tumbuhan yang membantu pertumbuhan rambut yang sihat. Ini kerana bahan protein soya dalam ES akan bantu membina sel bawah kukit yang sihat dan membaiki sel kulit supaya lebih kuat dan kukuh. Bila sel kulit kuat dan kukuh, pertumnuhan akar rambut juga akan kuat dan kukuh. Ini dapat mengelakkan rambut jadi tidak bermaya dan cepat gugur.

Vitamin B-Complex

Dalam B-Complex Shaklee mengandungi komponen Vitamin B yang sangat diperlukan oleh sel. Contohnya, kandungan B3 (Niasin) sangat berguna untuk memperbaiki aliran darah pada salur kapilari di bahagian bawah kulit kepala. 
Vitamin B6 (Piridoksin) pula sangat membantu untuk berfungsi sebagau agen mengelak rambut daripada gugur dengan menggalakkan penghasilan melanin. Melanin dapat mengelakkan kejadian rambut mudah beruban.
Vitamin B12 (Sianokobalamin) bertindak sebagai agen yang dapat mengutakan akar rambut untuk mengelakkan rambut mudah gugur.
Biotin diguanakan untuk menghasilkan keratin & sangat powerful untuk mengatasi masalah keguguran rambut.

VITALEA

Vitalea adalah vitamin paling tua di dunia yang dihasilkan oleh Shaklee. Berumur 100 tahun. Wow sangat kan. Vitalea adalah supplemen yang terdiri daripada multivitamin & multimineral yang sangat diperlukan oleh badan. Kandungan vitamin dan mineral di dalamnya sangat membantu dalam mengekalkan kesihatan kalenjar di bawah kulit kepala. Ia mengekalkan kelennjar yang merembeskan minyak yang melekat pada folikel rambut.

REVITILIZING SHAMPOO & REPLENISING CONDITIONER.

Kedua-dua item ini sangat menyokong kesihatan rambut. Bahan-bahan yang terdapat dalam shampoo dan conditioner ini sangat mesra kepada kesihatan rambut tanpa mengandungi bahan kimia berbahaya. Sanagt baik untuk menyihatkan rambut dan melembabkan rambut tanpa menjadikan rambut berminyak.
Revilitazing Shampoo
Repelising Conditioner
So guys, jangan sedih kalau ada masalah rambut gugur tau.  In sha Allah ada cara. Kita cuba rawat kan. Usaha katanya. Mana tahu asbab cuba Set Rambut Gugur Shaklee ni, problem rambut gugur kita dapat dia tasi. Tak perlu belanja besar. Yang penting cegah sebelum parah. In sha Allah.
Kalau nak cuba, jom wasap Liya tau.
Free consultation.
Liya boleh cod sekitar Puncak Alam, Meru dan Kapar,
pos seluruh malaysia.
Liya,
019-9590635
Boleh juga follow di Instagram,
@liyashaklee

mamiligat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: