:: Resepi Smoothie Bersama ESP Shaklee ::

Assalamualaikum + Salam Ramadhan 11. Alhamdulillah masih dipanjangkan umur & diberi kekuatan untuk menjalani ibadah puasa. Hehe. Haaa, Liya nak tanya ni. Biasa sahur uols makan apa? Mesti ramai yang jawab nasi, mee, roti, oat dan sebagainya. 

Chup, Liya nak share resepi sahur yang sangat sedap & mudah. Memang takkan tolak punya walaupun ramai orang mengadu time sahur kurang selera nak makan, kan? Resepi apa tu? Jeng jeng jeng. Resepi smoothie menggunakan ESP Shaklee. Ada 3 resepi yang biasa dibuat sebab soo senang & yummmeehhh.
Ok, jom kita study dulu pasal ESP Shaklee ni. Ye la tak kenal maka tak cinta. Dah kenal memang takkan tinggal punya. Liya sendiri dah consume ESP ni since 2014. Alhamdulillah!

ESP Shaklee besar manfaat untuk tubuh badan kita. Rugi kalau tak cuba!


Energizing Soy Protein ESP di hasilkan daripada 30kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama. Ia menyediakan 9 asid amino penting yang tidak dapat di hasilkan oleh tubuh manusia. 

Kesan POSITIF yang dapat di rasai kesan dari pengambilan minuman ini ialah:

?Membantu mengekalkan tenaga yang berpanjangan.
Ia juga membantu kita melapik perut dan menahan rasa lapar kerana ia membantu menghasilkan mukosa sebagai pelindung kesan asid hidroklorik di dalam perut. Oleh itu ia sangat-sangat membantu mengelakkan rasa kepedihan perut dan juga pedih ulu hati.
?Gabungan kalsium dan protein di dalam ESP menjadi makanan tambahan untuk penghasilan utama susu ibu dan ini memastikan pengeluaran susu ibu anda tidak akan terjejas jika berpuasa.
Ya, memang sangat positif kesan ESP ni. Liya sendiri dapat banyak manfaat baik asbab consume ESP. Ok, jom kita tengok macam mana ESP dikatakan menjadi makanan terbaik untuk sel.

SEL membentuk TISU membentuk ORGAN menjadi SISTEM yang lengkap dalam tubuh badan.

Protein ni makanan kepada sel. Sel akan membentuk tisu. Lalu tisu-tisu ini menjadi organ. Dan beberapa organ bekerja dalam satu sistem.
Contohnya.
Sistem peranakkanSistem pernafasanSistem perkumuhan
Asasnya adalah SEL & perlu diberi PROTEIN agar sel SIHAT, CERGAS & BERTENAGA. Untuk menyerap nutrisi secara optimum.
Jadi pengambilan protein yang mencukupi dapat membantu membina dan membaiki otot atau tisu yang rosak. Protein juga berperanan menghasilkan enzim dan hormon, menyokong sistem imun dan mengekalkan tahap tenaga dan stamina yang tinggi.

Dan pengambilan protein yang mencukupi membantu meningkatkan kesihatan dan kecergasan badan. Makanlah dengan bijak dan bertanggungjawab terhadap kesihatan tubuh badan kita.
Ye la kan, SEL yang baik akan membentuk TISU yang sempurna seterusnya menjadikan ORGAN yang sihat untuk memberikan SISTEM dalam tubuh badan berfungsi baik. Ok, apa pula manfaat lain ESP ni? Kenapa ramai orang sebut ESP satu tong penuh hikmah?

ESP Shaklee rasa vanilla yang sedal diperbuat daripada soya terbaik (non-gmo)

Antara manfaat ESP Shaklee;1- Mencerahkan kulit secara sekata2- Membantu hilangkan parut/jerawat3- Menjadikan kulit muka lebih halus & gebu4- Menghilangkan jeragat5- Mempercepatkan penyembuhan luka selepas bersalin/operation6-Beri rasa kenyang lebih lama7- Menganjalkan payudara & punggung8- Mengatasi gastrik & pedih ulu hati9- Mengatasi masalah letih & lesu10- Merendahkan bacaan diabetes dengan stabilkan paras glukosa11-Memgtasi masalah keguguran rambut12- Mencantikkan kuku13- Membekalkan tenaga berterusan14- Menghaluskan tumit pecah15- Meningkatkan kualiti susu ibu16- Meningkatkan pengeluaran susu badan17- Pengganti minum petang/supper18- Mengelakkan kerapuhan tulang19- Merangsang regenerasi sel kulit & otot20- Meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual & ransangan21- Baik untuk kestabilan hormon22- Mengurangkan kedutan & garis halus23- Rendahkan lemak, tanpa kolestrol24- Membantu kurangkan risiko kanser25- Menguatkan sistem imun tubuh26- Mempertingkatkan tahap kolestrol baik27- Memelihara kesihatan jantung28- Merendahkan paras kolestrol29- Membantu pembentukan sel baru30- Mencegah osteoporosis31- Menghalang gigi cepat reput

32- Membekalkan kalsium pada tubuh
Ok, sekarang dah jatuh cinta, dah jelas kan. Jom Liya share resepi smoothi + ESP yang pertama,

ESP + MANGGO SMOOTHIEBahan-bahan:

  • 3sudu/scoop ESP Shaklee
  • 1biji mangga (sederhana)
  • 1cawan susu rendah lemak
  • Ais (pilihan)
  • *Kisar hingga halus (ikut kesesuaian)

Guna blended edisi khas Ferrano ni memang best. Smooth je!

Resepi kedua,
ESP + MIX BERRIES SMOOTHIE
Bahan-bahan

  • 1sudu/scoop ESP Shaklee
  • 1cawan susu rendah lemak
  • 1cawan mix berries (beri hitam, strawberi, raspberi)
  • Ais (pilihan)

*Kisar semuanya ikut kesesuaian
Resepi ketiga,

ESP + STRAWBERRY + BASIL SMOOTHIE
Bahan-bahan

  • 1sudu/scoop ESP Shaklee
  • 3/4cawan yougurt rendah lemak
  • 5/6 helai daun basil
  • 1sudu jus limau nipis
  • Ais (pilihan)

*Kisar semuanya ikut kesesuaian
Yay, mudah kan. Jangan lupa cuba tau! Memang puas hati. Mana nak dapatkan ESP? Haaa yang ni boleh contact/wasap Liya tau. In sha Allah ready stock, harga istimewa & ada special gift untuk customer bertuah! Aminnn
Your Trusted Distributor,@liyashaklee019-9590635Pos seluruh MalaysiaCOD Puncak Alam, Meru, Kapar & sekitar
psiloveyou: Follow instagram Liya@liyashaklee

mamiligat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: