SIHAT CERGAS

badan cergas banyak duit

Rahsia Solat Awal Waktu

Rahsia Solat Awal Waktu

RAHSIA SOLAT DI AWAL WAKTU
==========================

Rasulullah SAW bersabda ” Amalan yang dicintai oleh Allah swt adalah solat pada awal waktunya, berbakti kepada orang tuanya kemudian jihad di jalan Allah ”

Setiap perpindahan waktu solatnya sebenarnya bersamaan dengan terjadinya perubahan tenaga alam yang boleh diukur dan dirasakan melalui perubahan warna alam. Di bawah ini adalah pengamatan para ahli di dalam bidangnya (kesihatan, psikologi dll) di waktu2 solat

.

—-SUBUH—-

Mereka yang masih tidur ketika subuh akan alami masalah sukar berkomunikasi dan rezeki kerana tiroid tidak dapat menyerap tenaga biru muda di alam ketika roh dan jasad masih di alam tidur.

Alam berada dalam spektrum biru muda yang sesuai dengan frekuensi tiriod. Dalam ilmu fisiologi tiriod mempunyai pengaruh terhadap sistem metabolisme tubuh manusia. Pada saat azan subuh berkumandang, tenaga alam ini berada pada tahap optimum.Tenaga ini lah yang diserap oleh tubuh terutama ketika waktu rukuk dan sujud.
.
.

—-ZUHUR—

Mereka yang selalu tertinggal solat zohor akan alami masalah pencernaan dan serta kurang ceria.

Alam berubah menguning dan memberi pengaruh pada perut dan sistem pencernaan manusia secara keseluruhan. Warna ini juga memberi pengaruh pada hati Warna kuning memberi pengaruh berkaitan kepada keceriaan seseorang.
.
.

—ASAR—

Orang yang sering tertinggal solat asar akan menurun tahap kreativitnya

alam berubah warnanya menjadi warna oren. Ini akan mempengaruhi secara signifikan terhadap anggota tubuh abdan seperti prostat, rahim, ovari dan testis. Organ peranakan ini akan hilang tenaga positif dari perubahan alam ini.
Jadi jika nak rancang hamil, usahakan untuk solat asar awal waktu
Kreativitinya juga turut hilang
.
.

—MAGHRIB—

Pada saat maghrib tiba, spektrum warna alam selaras dengan frekuensi jin dan iblis.

Kita selalu dengar nasihat orang tua kan tidak berada di luar rumah waktu ini sebab tenaga jin dan iblis tinggi kerana mereka ikut bergetar dengan warna alam iaitu warna merah.
.
.

—ISYAK —

Mereka yang tinggal solat isyak akan sering rasa gelisah.

Warna alam akan berubah menjadi warna nila dan seterusnya gelap. Waktu isyak mempunyai rahsia ketenteraman dan kedamaian yang frekuensinya sesuai dengan sistem kawal otak. Sebab itu lah waktu lepas isyak waktu untuk rehat. Tidur waktu ini membenarkan jiwa kita dalam gelombang delta dengan frekuensi di bawah 4Hz dan seluruh sistem tubuh berada dalam keadaan rehat.
.
.

—TAHAJJUD—

Jika dilakukan secara rutin, manfaatnya sangat besar secara psikologi dan mental.

Selepas tengah malam, alam bersinar kembali dengan warna putih, pink dan kemudian ungu. Perubahan warna ini selaras dengan kalenjar pineal, kalenjar pituitari, thalamus dan hipothalamus. Sebab tu orang berjaya, kebanyakannya konsisten dengan tahajjud.

Secara tak sengaja kita menyerap tenaga-tenaga alam ini. Sama seperti mereka ang bermeditasi, macam taichi, qi gong. Tapi istimewa umat ISlam, kita boleh dapatkannya melalui solat.

JOM SOLAT AWAL WAKTU.

— Nurul Aziyana —
Suka dengan ilmu-ilmu pembangunan diri melalui solat

Share jika rasa ramai patut tahu hal ini 🙂

Leave a Reply