PROJEK JANA INCOME: MUDAHNYA BUAT BISNES DI HUJUNG JARI

“Macam mana nak bisnes. Saya ni walaupun surirumah, sangat sibuk uruskan rumah, anak-anak dan keluarga. Mana sempat nak buat bisnes?”

Terngiang-ngiang luahan demi luahan oleh beberapa orang ibu yang Liya ajak untuk buat bisnes dari rumah. Antara concern lain yang diluahkan oleh mereka;

  1. Tak ada modal besar untuk mulakan binses
  2. Tak ada masa nak kira stok
  3. Tak sempat nak keluar pos barang
  4. Tak ada tempat nak simpan stok
  5. Tak ada masa nak keluar jumpa orang nak promot

Liya senyum sahaja dan kata pada mereka. Sebab tu kena jin Binses MLM Shaklee. Bisnes MLM Shaklee ni lain. Semua hal di atas tu tak perlu buat. Kita santai-santai saja orang kata. Bisnes MLM Shaklee —> mudah, cepat, tak perlu modal besar 9hanya RM^% sahaja) dan semuanya di hujung jari sahaja.

Betapa Mudahnya Bisnes MLM Shaklee.

Mudah #1 Daftar Ahli Baharu Secara Atas Talian (Online)

Kalau dulu, nak daftarkan ahli baharu kena isi borang, kena pergi branch atau Hq untuk buat pendaftaran, tapi sekarang semuanya mudah. sebab zaman IT dan teknologi internet pantas. Minta details daripada customer dan jus isi borang di laman web Shaklee dan submit. Pengalaman Liya, urusan ni hanya ambil masa paling lama 4 minit. Kalau semuanya lengkap dan line laju, 2 minit dah selesai.

 

Mudah #2 Ahli BaharuTerus Dapat Id & Password Dan Terus Start Bisness

Lepas kita daftarkan ahli baharu dan submit. Pihak Pengurusan Shaklee akan email dan mesej kan ahli baharu id dan password (officially SID Shaklee). Kita sebagai upline boleh semak terus di laman web Shaklee sebab semua data ada di situ. Id ahli baharu terus dapat dan yang nak mulakan binses, boleh terus on. Semudah itu!

 

Mudah #3 Order Barang Di Web Shaklee

Yang ini Liya paling suka kerana, jika kita sangat sibuk dan tak sempat ke bracsh atau Hq Shaklee untuk beli atau restock barang, kita just buat order di laman web Shaklee. Masukkan maklumat order, buat batyaran dan seterusnya pihak pengurusan Shaklee yang akan uruskan. Kita akan dapat resit dan invois penghantaran barang.

 

Mudah #4 Barang Order Hari Ni Esok Sampai

Pengahantaran barang yang kita order dari web Shaklee memang sangat pantas. Contohnya,  kita order hari ini sebelum jam 3.00 petang, esok atau lusa barang akan sampai (kecuali ada cuti am atau perayaan). Jadi, surirumah yang mengadu tak sempat nak buat order, langkah ini memang sangat mudah. Malahan kita boleh budget bila kita nak barang tu sampai. Mudah sangat-sangat. Hanya klik-klik di web guna smart phone atau di komuter. Dan boleh juga buat order by call kepada Customer Service.

 

Mudah #5 Barang Order Lebih 200Uv / points FREE POSTAGE

Ya yang ini pun Liya suka. Biasanya barang lagi berat lagi mahal kos penghantaran kan? Tapi diShaklee, lagi berat barang (lagi banyak), FREE POSTAGE! Dan pembungkusan ikut standard antarangsa tau. Kalau ada masalah pada barang (rosak atau tumpah), Shakee akan gantikan yang baru. Ada warranty. Belian barang yang lebih dapripada 200uv atau points atau bersamaan RM680, kos pengahantaran adalah PERCUMA. Best ke best!

 

Mudah #5 Barang Terus Packing Dan Delivery Kepada Customer

Biasanya barang yang Liya order daripada web, sampai ke rumah atau pejabat, Liya akan terus packing untk cod kepada customer. So proses ni sangat mudah dan boleh buat sambil-sambil masak. Bila kita fokus, kita akan ada check list things to do dan semua pengurusan ni akan jadi smooth. So, surirumah yang kata sangat sibuk, boleh guna kaedah ini. Buat sambil-sambil buat kerja rumah dan uruskan keluarga,. Dua-dua dapat, kelaurga terbela, duit poket pun masyuk! Amacam? Setuju tak dengan Liya hehe.

 

Mudah #6 Semak / Check Bonus Di Laman Web

Yang ni pun check di web Shaklee sahaja. Kita boleh monitir prgress sales kita  dan team kita. Semuanya secara online, di hujung jari orang kata. Mudah dan cepat! I loikeee!

 

Mudah #7 Kelas Online Di Whatsapp Group, Facebook Page dan Telegram Channel

Dan kelas , ilmu dan info pasal bisnes semuanya secara onlie. So, ibu-ibu yang tak ada masa noleh ikut kelas bila dah lapang dan tenang. Tiada istilah ketinggalan info dan ilmu sebab semuanya atas talian. Kita boleh akses bila-bila masa sahaja.

 

Banyak sangat kelas yang dikongsikan oleh Masters dan leader yang hebat. Kita akan belajar banyak benda tentang binses ini walaupun kita baru sahaja mula. So Liya sangat sarankan ibu-ibu atau suririmah untuk join bisnes yang sangat mudah ini.

Bagaimana Nak Join Ahli Dan Mulakan Bisnes MLM Shaklee?

Sesiapa yang berminat nak join baty bisnes MLM Shaklee under Liya dan team #DarliyaGroup, boleh terus hubungi Liya tau!

Liya: 019-9590635

Follow Ig & Fb Liya : Daliya Mat Dari

Liya,

Your Business Mentor.

mamiligat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: