BISNES MLM? 3C Ini Perlu Diberi Perhatian!

BISNES MLM? 3C Ini Perlu Diberi Perhatian!

Menurut pakar kewangan, 20% daripada duit gaji adalah untuk simpanan. Anda setuju dengan pendapat ini? Namun, statistik menunjukkan 3 daripada 4 rakyat Malaysia tiada DUIT SIMPANAN RM1,000 untuk tujuan kecemasan. Lebih parah lagi, 90% rakyat Malaysia tiada simpanan yang cukup untuk usia persaraan. Adakah anda salah seorang daripada golongan yang tersenarai dalam statistik ini? Jika ya, anda mungkin perlu join bisnes MLM. Whattt?

Kenapa MLM?

Zaman sekarang, ramai yang mencuba pelbagai jenis pekerjaan unuk mencari duit poket tambahan. Macam satu trend. Malahan, dah ramai yang tiba-tiba menjadi founder untuk jenama kosmetik sendiri, menjual tudung viral, jadi tokey kek dan desserts ataupaling tidak menjadi agent (drop ship). Ramai juga yang terus join bisnes MLM. Atas alasan nak senang cerita, tak perlu sewa kedai, modal rendah, boleh buat secara offline atau online dan banyak bantuan dan sokongan dari upline (mentor). Mudahnya lebih banyak!

MLM Boleh Percaya Ke?

Bila sebut tentang MLM, banyak soalan perlu dijawab. MLM ni boleh percaya ke? Tak menekan mangsa? Dapat untung ribu-riban? Kena tipu tak? Bukan apa, berdasarkan cerita-cerita yang didengar, banyak kes duit yang dilaburkan lebur tanpa ketahuan. Yang tinggal hanya janji-janji manismu. Ewahhh macam lagu pulak, kan? Hehhe. Kebanyakan mangsa ditipu dengan skim piramid, modal wang yang tinggi dan lain-lain akibat syarikat MLM yang tidak berdaftar dengan Akta Jualan Langsung. Scary!

Bisnes MLM dengan Shaklee.

Liya suggest anda join bisnes MLM Shaklee.  Kenapa Shaklee? Kerana MLM Shaklee adalah TERBAIK dan DIPATERNkan. 6 sebab paling PENTING untuk anda join bisnes MLM Shaklee:

1.MODAL RENDAH

  • Untuk join bisnes Shaklee, anda hanya perlu bermula dengan modal keahlian serendah RM65 untuk seumur hidup. Tidak perlu menyimpan stok, tidak perlu menguruskan stok. Semuanya syarikat yang uruskan. Mudah bukan?

2.PRODUK TERBAIK

  • Semua produk Shaklee terbaik dan dibuktikan melalui kajian olehh 60 saintis berkaliber, ada landmark study dan tidak mengikut musim dan tiada kaitan dengan pengaruh viral. Semuanya dikaji di makmal dengan teliti dan dibawah kawalan yang ketat. Jauh sekali terkait dengan produk timbang kilo. No no no!

3.ADIL

  • Pelan pemasaran berdasarkan nilai jualan produk.  Tiada istilah upline bergaya duk diam-diam tunggu anak buah buat sales, tapi dia tak buat sales. Big no! Siapa usaha lebih dia dapat. Secara tak langsung menjadi motivasi untuk buat jualan yang besar untuk dapatkan bonus yang besar. Berbaloi baloi!

4.COMPANY YANG UTUH

  • Shaklee telah bermula selama 60 tahun dan bertapak di seluruh dunia. Shaklee tidak pernah gagal bayar bonus SID seluruh dunia malahan telah membayar RM30 billion kepada SID yang layak seluruh dunia . Hebat, bukan!

5. UNLIMITED BONUS

  • Pembayaran bonus yang tiada had. Anda boleh create sendiri berapa bonus yang anda nak. Bayaran bonus (cash) adalah mengikut tahap kerajinan dan usaha anda sendiri. Unlimited bonus ini adalah sehingga 2,3,4,5,6,7 angka. Wow, seriously? Yessss!

6.BEBAS TANPA SEKATAN

  • Kalau dulu, bisnes Shaklee ni sama dengan mana-mana MLM iaitu secara demonstrasi di rumah (home party), berjumpa prospek secara depan-depan.  Kini, bisnes Shaklee sangat popular secara online. Boleh dilakukan di mana sahaja sama ada di media sosial, menulis blog atau membuat video Youtube. Terpulang kepada keselesaan dan kreativiti anda. Sudah ramai yang membuktikan jika anda kekal fokus, bisnes ini akan pantas berkembang!

Apa Kelebihan Bisnes Shaklee Yang Tak Ada Pada Syarikat MLM Lain?

Bisnes Shaklee ada kelebihan yang sangat hebat iaitu 3C. 3C ialah Cash, Car, Convention. Haaaa bukan calang-calang MLM yang mampu untuk sediakan semua kelebihan ini kepada semua ahlinya yang layak tau!

1. Car (Bonus Tunai)

Ganjaran C yang pertama adalah CASH atau TUNAI. Apabila seseorang pengedar Shaklee berjaya mendapatkan point/ uv tertentu dalam jualan Shaklee setiap bulan, maka ganjaran bonus cash atau tunai akan dibayar dalam bentuk wang.

CASH ini terdapat pelbagai jenis bonus iaitu:

  • Personal Bonus
  • Net Personal Bonus
  • Leadership Bonus (6 tangga)
  • Infinity Bonus

Shaklee tak pernah hadkan berapa banyak bonus kita boleh dapat. Shaklee akan bayar bonus kita berdasarkan berapa yang kita LAYAK dapat. Kalau kita buat banyak, maka banyaklah kita dapat. Sebab tu dipanggil UNLIMIED BONUS!

2. Car (Bonus Kereta)

Ganjaran C yang berikutnya adalah CAR. Shaklee menyediakan peluang kepada semua pengedarnya yang berada dalam rank Supervisor dan ke atas untuk menyertai program subsidi kereta. Pengedar perlu memenuhi pra syarat jumlah unit value atau UV yang ditetapkan oleh Shaklee untuk mendapatkan bonus dalam bentuk wang tunai yang boleh digunakan untuk membayar kereta bulanan.

Yang menariknya, car bonus ini tak semestinya kita gunakan untuk beli kereta atau sambung bayar kereta sedia ada. Kita bebas gunakan untuk apa jua tujuan sekalipun. Nak buat saving, nak buat beli rumah, nak buat beli suplemen atau nak guna untuk bawa ibu bapa pergi umrah atau melancong dan boleh juga untuk bayar persekolahan anak-anak. Tak kisah. Hehehe! Best ke best?

 

3. Convention (Percutian Trip Mewah Dengan Shaklee)

Ganjaran C yang terakhir adalah CONVENTION. Dalam program ini Shaklee menawarkan peluang yang sangat best  iaitu trip percutian dan pelancongan secara percuma ke pelbagai destinasi hebat dan menarik di seluruh dunia. Dan trip ini adalah trip mewah 6-8 bintang. Wow! Macam artis! Siap ada photographer ikut kemana kita pergi secara percuma. Tak payah kita hire. Perghh syok habis!

Trip ni pun ada 2 jenis.   International dan Regional. Regional tu bermaksud area ASEAN atau ASIA.

Untuk tahun 2019/2020 Shaklee menawarkan trip International ke Switzerland, manakala trip Regional ke Korea. Bestnya!!! Ini peluang keemasan kepada wanita yang bekerja dari rumah untuk merasai sendiri mengikuti percutian mewah tanpa limitasi imiginasi.

Antara trip yang pernah Shaklee ‘rewardkan” kepada pengedar yang layak ialah:

  • Trip International Ke USA 2019 (California, Las Vegas)
  • Trip Regional Cruise Ke Langkawi 2017, Pulau Pinang dan Phuket
  • Trip Regional Ke Bangkok 2018

Antara Bonus (Cash) Yang Dibayar Shaklee

Pelajar Universiti Pun Boleh Dapat Bonus Kepuk-Kepuk?

Budak U yang pandai cari duit memang sangat digalakkan join MLM Shaklee ni. Pasal depa pandai bahagi masa (Liya akan ajar teknik padu). So, jom Liya kongsikan antara budak U yang jana income 4 angka tapi maintain keputusan dekan! Hebat!

Nak Sertai Bisnes Ini??

Liya akan guide anda daripada A-Z. Liya sangat berpengalaman dalam dunia MLM Shaklee ni. Im a fast learner and fast grower. Ambil masa dua bulan sahaja untuk rank up as Suervisor bonus 4angka. Dan Liya juga antra yang dapat 3C yang ditawarkan oleh syarikat. Ingat! untuk join  bisnes MLM ni, anda perlu pilih mentor yang boleh guide anda tanpa terkapai-kapai. Pilih circle yang betul dan mentor yang benar-benar nak bantu anda capai segala impian denagn Shaklee. Juga ada pengetahuan & ilmu selok belok pasal bisnes Shaklee. Liya lah orang yang anda cari!

Jom cecepat hubungi Liya. Liya sedang buka slot untuk protege baharu. Tinggal beberapa seats sahaja lagi!

Contact Liya,

Liya 019-9590635

FB & Ig : Daliya Mat Dari

mamiligat

One thought on “BISNES MLM? 3C Ini Perlu Diberi Perhatian!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: