PERBEZAAN PROGRAM JOM DETOX JUTAWAN DENGAN PROGRAM KURUS LAIN

PERBEZAAN PROGRAM JOM DETOX JUTAWAN DENGAN PROGRAM KURUS LAIN

Gambar credit to : The Vocket

Kegemukan atau obesiti (perkataan obesiti akan digunakan seterusnya) adalah satu penyakit kronik yang sedang menular di kalangan masyarakat dunia dan Malaysia khususnya. 10 tahun dahulu, obesiti hanyalah dikenal pasti sebagai faktor risiko kesihatan terutamanya untuk penyakit kardiovaskular khususnya penyakit jantung. Tetapi sejak 5 tahun kebelakangan, bersandarkan penemuan saintifk baru, masalah obesiti ternyata adalah satu penyakit yang membawa kesan buruk terhadap kesihatan dan menyumbang kepada penyakit-penyakit serius pada individu yang terdedah kepada obesiti terutamanya penyakit jantung dan diabetes (1, 2).

Negara Amerika Syarikat mencatatkan pada tahun 2003 – 2004 seramai 32.2% orang dewasa adalah obese (3). Manakala statistik di Malaysia melalui National Health Morbidity Survey yang di jalankan pada tahun 2011 mencatatkan 15.1% rakyat Malaysia berumur 18 tahun ke atas adalah obese. Ini menunjukkan peningkatan berbanding dengan 14% pada tahun 2006. Ini bermakna seramai 2.6 juta populasi dewasa di Malaysia adalah obese menjadikan Malaysia negara tertinggi mempunyai kadar obesiti di kalangan negara-negara asia tenggara.

Sumber : My Health

Semua Orang Gemuk Ingin Kurus

Semua orang yang menghadapai masalah kegemukan ada keinginan yang tinggi untuk kurus. Tidak ada seorang pun yang nak berterusan berada dalam kegemukan. Tipulah jika kita membuat andaian mereka tidak ada usaha sedikitpun untuk cuba kurus. Mungkin mereka telah mencuba macam-macam cara, namun kurang atau tidak berkesan.

Ada juga segelintir individu di luar sana masih belum berpuas hati dengan berat badan sendiri. Ada yang nampak kurus, namun masih merasakan diri sangat gemuk. Mentaliti seperti ini akan membuatkan anda melakukan sesuatu perkara yang tidak sepatutnya. Contohnya, merancang untuk mula berdiet dengan cara yang mudah tetapi memudaratkan.

Kalau nak kurus sekalipun, Liya nasihatkan, jangan sesekali menggunakan jalan yang mudah. Anda perlu ada usaha dan pastikan ianya tidak memudaratkan diri dan juga kesihatan anda.

Menu untuk kurus tak semestinya tak sedap. Kena pandai pilih guna konsep, sugar out, nutrient in (SONI)

Kurus Dengan Program Jom Detox Jutawan

Sebelum ni, bila orang bercakap tentang detox, Liya pun jarang ambil kisah. Sebab Liya ingatkan detox tu hanyalah air detox, atau apa-apa jus untuk kuruskan badan. Rupanya detox Shaklee way ini bukan macam tu.

Apa itu detox? Detox ialah suatu proses pembuangan toksin daripada badan melalui organ organ detox badan. Apa pula toksin? Toksin adalah bahan buangan atau racun bahaya yang boleh merosakkan struktur dan fungsi sel badan. Mustahil untuk kita elakkan toksin dari badan kerana toksin berada di mana-mana.

Detox dapat mengeluarkan toksin dari badan dan ia akan menjadikan badan ringan. Selain itu kita juga dapat manfaat kesihatan yang lain hasil dari pembuangan toksin dari badan kita. Dengan detox, kita akan mengembalikan semula kestabilan kepada sistem badan dan ini akan membolehkan sistem badan berfungsi dengan sempurna.

Sebenarnya tubuh kita ibarat sebuah mesin yang perlu di servis sekali sekala supaya prestasinya kekal unggul dan berfungsi dengan baik. Bila terlalu banyak toksin, usus kita akan kotor dan bermasalah. Bila dah bermasalah, mulalah pelbagai penyakit akan terjadi seperti kanser contohnya. Ia terjadi dari usus yang kotor dan tidak sihat. Dengan detox yang betul, kita membantu sistem penghadaman badan kita kembali pada asal (reset) dan berfungsi dengan lebih baik.

10 Sebab Kenapa Perlu Detox Untuk Kurus

1. Untuk buang Toksin daripada badan
2. Untuk mencegah penyakit kronik
3. Meningkatkan sistem imunisasi badan
4. Mengurangkan berat badan
5. Memperlahankan proses tua sebelum waktunya
6. Meningkatkan kualiti kehidupan
7. Meningkatkan tenaga
8. Kualiti kulit semakin cantik
9. Ketenangan mental dan emosi
10. Mengembalikan kestabilan kepada sistem badan

Apakah program Jom Detox Jutawan?

Fasa 1 (Pre-Detox): Selama 5 hari. Masa persediaan untuk hadapai waktu detox. Untuk kita ubah mindset, ajar cara minum, makan dan tidur yang betul.

Fasa 2 (Detox): Selama 7 hari. Tempoh dimasa proses pembuangan toksin berlaku dan kita akan rasakan perubahan yang sangat baik waktu ini.

Fasa 3 (Post-Detox): Selama 5 hari. Waktu di mana kita dah nampak hasil dari pembuangan toksin dan alami kesan yang positive. Waktu ini anda akan dapat rasakan badan lebih cergas, berat badan continues turun, kulit cantik, nampak lebih muda, rasa lebih sihat, sakit-sakit badan mula hilang dan banyak lagi.

Perbezaan Program Jom Detox Jutawan Dengan Program Kurus Lain

Kebanyakkan program DETOX hanya tertumpu pada detoksifikasi organ tertentu seperti usus sahaja – ia tidak menyeluruh.

Kita memerlukan program Detox secara menyeluruh untuk memastikan detoksifikasi dilakukan secara berkesan dan kesihatan optimum dapat dicapai!

Kami bekerjasama untuk memastikan detox secara holistik ke atas system detox tubuh. So menu kita adalah dari Nutritionist dan di endorsed oleh Doktor. Bukan sembarangan menu.

Contoh detox program diluar sana : hanya tertumpu pada usus sahaja, padahal organ utama detox kita ada 5!

 

Apa Yang Kami Lakukan Dalam Program Jom Detox Jutawan?

1) Support group yang aktif selama 17 hari. Pakat kurus ramai-ramai baru syok! Buat dengan gembira dan tak stress langsung.

2) Dapat guide, info dan monitoring dari Detox Coach bertauliah. Ada masalah boleh tanya. Ada banyak persoalan yang kita selesaikan bersama semasa sesi ini. Dan manfaatnya, semua yang ada dalam group dapat.

3) Ada detox meal plan oleh nutritionist bertauliah, approved by doctor. Ada reason di sebalik menu tiap hari. Program ni bantu ubah lifestyle kepada healthy lifestyle. Bukan sahaja jadi rutin diri, malah boleh kongsikan untuk satu keluarga.

4) Program detox ni bukan sahaja program diet biasa,tapi lebih fokus kepada buang toksin yang berkurun di seluruh badan penyebab sakit kronik. Bonus turun berat, kulit cantik dan badan sihat.

5) Ada guide step by step setiap hari. Hanya ikut betul-betul setiap step. Confirm banyak turun berat dan inchloss.

6) Dapat guide senaman yang betul. Nak kecikkan bahagian mana? Senaman yang tidak membebankan dan boleh dilakukan oleh semua orang. Sila buat senaman yang dicadangkan.

7) Bila turun berat automatik muka makin cantik & hensem, kulit glowing dan nampak makin muda.

 

Peserta Jom Detox Jutawan Batch 16.0 sedang menjalani Program Detox selama 17 hari bermula 1 Oktober 2019. 17 hari coaching, pnduan senarai barang dapur, menu 7 hari detox dan program terbukti berkesan.

 

Bagaimana Nak Join Program Jom Detox Jutawan

1. Korang perlu membeli produk-produk detox. Korang boleh pilih mana-mana set detox seperti di dalam gambar di bawah.

2. Pembelian yang sah mestilah dibuat sama ada daripada distributor Shaklee yang ajak uolls masuk dalam group ini. sekiranya beli dari orang luar atau bukan coach under #Jutawan anda tidak layak untuk masuk group coaching 17 hari. So cari semula siapa yang masukkan anda dalam group ini

Ada 2 set detox yang berbeza fungsi;

1. SET PLATINUM

2. SET GOLD

Liya sangat suggest kat korang Set Platinum. Ia set terbaik untuk Program Detox ni sebab Set Platinum  ada Vivix. Vivix adalah Hero Shaklee.

Perbezaan antara Set Gold dan Set Platinum. Semua ni nota dari nutritionist. Khusus untuk detoks!

Fungsi Vivix Untuk Detox Dalam Set Platinum 

Bhaan dalam Vivix kaya dengan polifenol. Polifenol membantu dalam;

✔️ Membantu dalam pengeluaran toksin yang lebih efisen

✔️Mengurangkan peratusan lemak yang tersimpan, juga membantu mengurangkan trigliserida dan kolestrol

✔️ Mempercepatkan pengurangan berat badan dengan membaiki kesihatan usus kecil dan peningkatan bakteria baik

✔️ Meningkatkan kadar metabolisme dan mengurangkan risiko obesiti dan berat badan berlebihan

✔️ Memberi kesihatan menyeluruh termasuklah sistem hormon yang sihat

✔️ Fungsi sel yang lebih sihat, menggalakkan proses detoks

✔️ Sel menjadi lebih bertenaga

✔️ Membantu mengawal hormon leptin yang menyebabkan rasa lapar dan keinginan makan yang kuat

Vivix ni all in one supplement.

Sebab tu jugak kalau yang join detox under team #JomDetoxJutawan akan bertenaga ja. Padahal kalori yang sangat kami ambil masa detox sangat la rendah. Kalau nak turun 3-4 kg dalam masa 17 hari Sebenarnya senang ja if betul-betul ikut semua tips coaches. Suka ke suka?

Kenapa Program Jom Detox Jutawan Perlukan Supplement?

Detox tanpa supplement ni ibarat kita basuh baju tanpa sabun. So nak baju bersih mesti guna sabun kan. Macam tu jugak detox. Dan yang paling penting kita akan tampung nutrisi ketika proses detox dilakukan kerana kurang makan.

Yess.. Itulah fungsi supplement dalam program Jom Detox ni untuk support organ detox kita.

Kenapa Supplement Shaklee Bukan Supplement Lain?

Jawapan kepada persoalan ni ialah —> Sebab shaklee memang company suplemen terbaik.

Kenapa Liya cakap Shaklee ni company supplement terbaik? Sebab pertama, Shaklee ada landmark study.

Landmark study ni bahasa mudahnya ialah kajian saintifik yang dilakukan oleh para saintis terhadap produk-produk mereka. Yang bestnya, kajian saintifik dilakukan ke atas manusia tu sendiri. Kajian bukan dilakukan ke atas haiwan. Result kajian semua ada di publish di website tertentu(anda boleh google) dan semua result kajian adalah sangat-sangat memberangsangkan

Kira nya, Shaklee ni bukan produk cikai. Sebab semua produk keluaran Shaklee ni, semua dah ada kajian klinikal ke atsnya. Shaklee mementingkan kualiti. Jadi, bila produk tu sendiri berkualiti tinggi, keberkesanan nya pasti tak akan diragui.

Bayangkan, Shaklee buat skincare pun tanpa 2500 bahan kimia bahaya. Baru-baru ni, yang kes di Pasir Gudang. Kita terhidu bahan kimia tak sampai 2500 pon boleh muntah semua. Kalau ada 2500 bahan kimia dlm vitamin, camne pulak kita? Sebab tu kena pilih the right.

Jom Join Program Kurus Jom Detox Jutawan

Lets book your seat untuk next batch 17.0 on 15 Oktober 2019.

Jangan tunggu lama-lama. Tak kan nak tengok ja orang lain dapat berat badan ideal dan sihat.

Come on. We can coach you. Trust us!

Hubungi Liya segera.

Liya 019-9590635

Follow Fb & Ig : Daliya Mat Dari

Liya,

Your Detox Coach

mamiligat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: