SIHAT CERGAS

badan cergas banyak duit

Peniaga Online Kena Jaga Facebook Mereka

Peniaga Online Kena Jaga Facebook Mereka

Kepada peniaga online?

Facebook bukan tempat kita meluahkan perasaan, tak puas hati, perli orang, marah dan semua yg berbaur negatif..kalau rase nak marah pg masuk bilik air bukak shower pastu menjerit dan menangis..haha..lpas tu ambik air sembahyang solat dan mengaji…

Vibes negatif ni tak bagus untuk kita peniaga online.sepatutnya kita fokus pada cara jualan dan bagaimana nak kembangkan bisnes kita di FB ni..bukan post benda negatif atau baca benda2 yg xberi manfaat.

Di Fb ni ade macam2 disraction, lebih teruk dari tv, sebab iklan yg dtg macam2 dan kita tak boleh control..bukak je fb mcm2 kita nampak, samada video atau bentuk bertulis.lpas tu kita layan dah habis sejam.ade yg layan sampai berjam2 pun ade…terus lupe tujuan sebenar masuk fb nak berniaga.tapi sesekali kalau nak layan asif tu bolehla buat hilang stress..😂

Sebab tu bila berniaga di media sosial ni kene ade target dan mesti capai target tu..

Lagi satu kena paham sebagai peniaga online ape yg terpaksa buat dan ape yang kene buat..contoh pengiklanan dsb…terpaksa dan kene buat beza tu..kalau boleh biar ianya bergerak secara naturalisasi kepada kita sebagai peniaga online..

Sekian pendapat 20sen dari saya sejurus selepas bersembang dengan dak2 bisnes aig..

#ryg

Leave a Reply