SIHAT CERGAS

badan cergas banyak duit

Peluang Business Shaklee Bonus Besar !!!

Peluang Business Shaklee Bonus Besar !!!

Ramai kawan kawan tanya, bagaimana nak menukarkan level jana duit extra kepada mengusahakan satu bisnes keluarga yang boleh diwarisi secara sah.

Fuh!

Saya akan cuba simplify kan caranya menjadi semudah yang mungkin supaya mudah anda yang bertanya ni serap dan terus buat.

Ready?

Dapat duit extra : adalah bilamana kita jana duit tu untuk tampung keperlyan harian dan bulanan kita.

Bila jumlahnya meningkat dan makin stabil : bolehlah ready untuk buat bisnes yang jangka panjangnya boleh diwarisi anak anak kita.

Payah? Eh taklah!

Ia nampak berat bila terkait dengan mindset kita.

Ok, sebenarnya simple saja.

Bila awak nak tukar dari jana extra income kepada bina bisnes yang boleh diwarisi, kita kena tukar gaya cara kerja kita.

Let say,

Extra income yang kita nak dapat adalah RM24, ha ni paling minima lah untuk bisnes Shaklee saya sebab saya arif pasal ini je. Serius.

Baik mengaku awal sebab nanti ada yang tengah bisnes tudung tanya saya macammana nak upgrade jualan tudung, minta maaf, ya, saya lebih suka bercakap benda yang saya PASTI.

Berbalik pada perbincangan awal, nak dapatkan extra income RM24. Caranya, mudah saja. Masuk kerja, up up iklan banyak banyak dari pagi ke malam.

Apa saja source yang dalam tangan atau dalam handphone, up kan saja.

Ada rezeki orang bertanya, ada lah sale kita.

Banyak kerja?

Ya, memang banyak.
Ingat senang ke nak up up iklan banyak banyak dari pagi hingga ke malam tu sambil buat kerja hakiki?

Jangan lupa amalan rohani. Insyaallah melimpah limpah lah tu rezeki.

Jom, kita bincang nak upgrade cara dapatkan income RM124.

Masuk kerja, up iklan banyak banyak.
Tapi, sebab awak tahu, awak nak dapat income RM124, sale kena besar dari minima extra income RM24 tadi, kena pasang strategi sikit.

Awak mula susun cara up iklan.
Cantikkan copywriting. Bagi orang suka baca dengan cara tulisan awak.
Cari gambar gambar yang menarik untuk tarik hati pelanggan.
Dah pandai nak share tips tips menarik sebagai penambah keceriaan wall masing masing.
Ramai orang dah suka berkawan dengan kita, kita pun enjoy dan happy buat sale dengan situasi baru kita sekarang, sebab meriah, kan?

Banyak kerja?

Ya, memang banyak.
Ingat senang ke nak up up iklan banyak banyak dari pagi hingga ke malam tu sambil buat kerja hakiki?
Ingat senang nak memeriahkan wall bagi orang gembira?

Tapi sebab bila kawan gembira, kita extra gembira, kita pun buat dengan rela :))

Ohhh, rupanya kerja kerja untuk capai extra income rm24 tu mudah je bila dah jumpa momentum nya. Baiklah, kita terus fokus capai momentum baru, RM124 ni! Hoyeh 💪🏼

Jom, kita bincang cara nak upgrade income kepada RM1124 pulak.

Masuk kerja, up iklan berstrategi.
Wall dah cantik.
Kawan dah ramai.
Posting dah menarik.
Rasa nak tambah medium marketing bagi pulangan lebih besar lagi.

Dah tu;
Extra income nak ganda besar;
Dah boleh fikir cara untuk cari cara untuk besarkan perniagaan berganda.
Orang kata, bila kita dapat tolong orang merasa extra income jugak, kita akan dapat kemanisan tolong orang tu.
Rezeki pun makin murah, kan?
Marilah kita fokus kembangkan bisnes dengan cara bantu kawan kawan buat bisnes dari awal macam kita dulu.
Dah tolong seorang, takkan kawan lain tengok je? Mesti nak kena share sama, makin ramai berjemaah, lebih meriah kan buat kerja sama sama?

Banyak kerja?

Mestila banyak! Tapi kurang kurang bila dah pegang momentum nilai extra RM124 tadi tu, dah rasa kerja kerja basic tadi hujung jari je.

Kata nak upgrade, kerja pun mesti upgrade kan?

Jom, kita bincang cara nak dapatkan RM11,124 pulak.

Kerja kerja marketing dah dalam tangan.
Cara kreatif medium marketing pun kena dalami jugak.
Sekarang, sebab dah tangan sotong, mesti cari cara untuk buka banyak cawangan di setiap tempat pulak.
Buka cawangan ni kena ajar tokey tokey cawangan sama berjaya macam kita.
Setiap tokey cawangan pun kena diajar leadership untuk polish anak didik tokey cawangan tiap tempat tadi tu jugak sama kualiti macam kita berniaga.
Baru pelanggan puas hati!

Banyak kerja?

Syukur dah dapat momentum RM1124 tadi, knowledge pun dah upgrade, nak kena upgrade pengalaman pulak ni.

Kurang kurang dah boleh rasa kerja yang dulu nya rasa berat, sebenarnya boleh je dipikul sebab dah pandai manage, kan?
So, fokus untuk RM11,124 ni pulak dah tak ada masa tengok kiri kanan.

Cara untuk dapatkan RM111,124 pulak? Tu posting lainlah, eksklusif sangat tu.

Yang penting, awak kena tahu, asas untuk setiap momentum;
RM24 ke
RM124 ke
RM1124 ke
RM11,124 ke

Asasnya sama je, seperti rajah di bawah.

Selagi kita tak capai satu level, kita ni asyik rasa nak buat tu susah.

Bila dah capai, ohhh begini caranya, usaha, dan upgrade.

Bila dah upgrade, kita dah capai level ketiga, kita dah mampu hadapi hari hari kita dengan senyuman sebab dah tahu celik mata, pergi kerja, nak kena buat apa.

Percayalah, kita semua bermula dari tapak yang sama.

Bila kita relakan diri untuk upgrade dan pegang kerja dan tanggungjawab dengan hati terbuka, kita akan rasa benda tu mudah je kita nak uruskan.

Lagipun, bisnes yang kita buat ni bisnes yang legal.
Diakui seluruh dunia ketelusannya.
Orang guna, orang akan puas hati sebab makin banyak benda baik yang mereka akan rasa.
Support untuk bisnes ni, bukan calang calang. Disokong untuk kajian sains untuk pastikan setiap penggunanya akan dapat upgrade diri mereka dengan cara yang paling selamat dan diyakini.

Jadi, tak ada apa lah yang nak ditakutkan dengan bisnes yang kita buat ni.
This is real business!

Cara pembayaran bonus, dah dipatenkan.
Sistem nya “Pay for Infinity”.
Setiap usaha kita dibayar tanpa berlaku sebarang kekangan atau kes2 “mengelat” tak pernah wujud.

Slip slip bonus kita memang dipandang pihak bank untuk urusan beli kereta dan rumah, juga tanah.

Tiada apa yang nak ditakutkan.

Bila dah namanya buat bisnes, biasalah, benda yang perlu dipegang adalah mindset dan kesediaan diri untuk upgrade.

Sempena Ramadhan ini, suka saya nak menggalakkan anak didik saya untuk ambil ibrah Ramadhan, tingkatkan usaha, tingkatkan ibadah supaya apa yang kita usahakan ini, diangkat dan dipandang Allah.

Bila kita buat sesuatu yang benar, kerja kita makin diberkati dan dirahmati.

Apa apa pun, berbalik pada niat diri.

Dapat tangkap tak apa yang saya dah sampaikan dalam sharing panjang berjela ni?

Moga dilimpahkan rezeki berganda semua orang orang yang berusaha!

Bisnes Shaklee ni best sangat tau, sebab cara kerja dia meriah, berprinsipkan hubungan baik sesama insan ❤️

Ohhh, sebab tu siapa yang join Shaklee muka semuanya senyum manis berjela je, padahal kita ni dikelilingi pesaing setiap hari, tapi no hal lah! Support 200% sesama pesaing, mana nak cari?

*Ready to upgrade*

#siapa yang nak upgrade diri dengan bisnes ni pm je Ainul tepi.

Leave a Reply