SIHAT CERGAS

badan cergas banyak duit

Orang Kurus Pun Kena DETOX !!!

Orang Kurus Pun Kena DETOX !!!

Kalau cakap pasal detox, mesti korang ingat orang yang badan besar jek kena detox kan.

Asal detox jek mesti orang ngat untuk kurus, atau diet, atau just cuci usus dari kotoran dan parasit.

Actually kan, semua orang kene detox, tak kira la, korang kurus ke, gemuk ke, kulit tak cantik ke, tua ke muda ke. Eh, semua la kene detoks.

Kenapa??

Sebab setiap hari, kita terdedah pada toksin dari persekitaran, pemakanan yang tak sihat dan yang paling besar ialah tekanan hidup. Tu yang ramai kena anxiety la, depression la. Kann.

So, dari pendedahan yang kerap dan berterusan nie melemahkan keupayaan semulajadi badan kita untuk menyingkirkan toksin.

Bila badan kita tak upaya nak singkirkan kesemua toksin, ini akan menyebabkan pengumpulan toksin dalam badan kita yang membawa kepada pelbagai jenis penyakit kronik.

Tu penting nya kita buang toksin setiap awal pagi. Badan kita buat detox pada waktu malam, pagi-pagi tu kita WAJIB buang toksin yang da diproses oleh badan kita.

Kalau kita tak membuang dalam masa 12 jam, toksin tu akan masuk balik dalam darah kita, dan terkumpul bersama toksin baru yang masuk dalam badan kita. Hinggalah kita membuang pagi esok nya.

Bayangkan kalau kita tak membuang selama 3-4 hari, paling teruk ada yang tak boleh membuang selama 2 minggu. CikRai tak tau berapa banyak toksin terkumpul dalam badan dia.

Sebab tu CikRai kata amalan detox nie sangat penting untuk kesihatan kita.

#RealDetoxbyCikRai
#DetoxProgramme
#MasterDetox

Leave a Reply