SIHAT CERGAS

badan cergas banyak duit

Nak Rasa Hidup Melimpah Ruah Dengan Rezeki ? Buat Amalan Ini …

Nak Rasa Hidup Melimpah Ruah Dengan Rezeki ? Buat Amalan Ini …

BAGAIMANA RASANYA HIDUP BERLIMPAH DENGAN HANYA AMALAN YANG SEDIKIT.

🌹Ucapan “Subhaanallaahi wa bihamdihi”* sebanyak 100 kali dalam sehari menghapuskan dosa-dosa walaupun sebanyak buih di lautan. mel8mpah rezeki kerana terhapusnya dosa-dosa.

🌹Dua rakaat Dhuha setara dengan pahala 360 sedekah, setiap 1 kali sedekah bernilai 700 kali ganda ganjarannya. Bayangkan berapa banyakkah yang anda perolehi dengan hanya 2 rakaat Dhuha.

🌷Puasa sunnah kerana Allah satu hari saja dapat menjauhkan jauhkan wajah dari api neraka sejauh 70 musim atau 70 tahun perjalanan. Bayangkan betapa nikmatnya perlindungan dari kepanasan yang tak mungkin mampu di tanggung dengan hanya berlapar sehari.

💖Ziarah orang sakit akan diikuti oleh 70 ribu malaikat yang memintakan ampun untuknya.

❤️Membantu pembangunan masjid / sekolah agama kerana Allah walaupun hanya sebesar sarang burung, akan dibangunkan sebuah rumah di syurga.

🌺 Sedekah amalan paling ringan tetapi memberikan limpahan ganjaran 700 kali ganda kepada pemberinya hingga tak tertebus oleh amalan seharian. Memberi kebaikan dunia dan akhirat, menyembuh penyakit, menjauhkan kejahatan manusia dan jin. Dipelihara dari azab kubur. Diibarat 7 tangkai yang mengeluarkan 100 bijian.

🌝 Senyum adalah sedekah paling mudah dan zero kos yang memberi kebahagiaan 700 kali ganda serta merta kepada si pemberi dan penerima.

🌸membantu ibu tunggal dan anak-anak yatim, pahalanya seperti berjihad di jalan Allah, atau seperti orang yang berpuasa sepanjang hari tanpa berbuka, atau orang yang solat sepanjang malam tanpa tidur.

💐Membaca satu huruf Al-Qur’an, baginya sepuluh kebaikan dan setiap kebaikan di lipatgandakan sepuluh kali.

💝haji yang mabrur, tidak ada pahala baginya kecuali syurga, dan akan diampuni dosa-dosanya sehingga kembali suci seperti saat dilahirkan oleh ibunya.

💖Amalan paling mulia adalah yang yang paling banyak solat malam, dan bahawasanya Rasulullah SAW dan para sahabatnya tidak pernah meremehkan solat malam di tengah segala kesibukan dan jihad mereka.

💐 Memberi ilmu adalah sedekah dan nilainya anda telah ketahuinya. Malah menjadi syafaat kubur bagi anda. Maka jangan sia-siakan ilmu ini. Kongsikan kepada seramai mungkin. Agar semua mendapat limpahan rezeki mudah semudah anda memilikinya.

🌹*Alhamdulillah* 🌹
Senyuman anda sangat manis

kirimkanlah teknik mudah memperolehi rezeki melimpah ini kepada orang yang kita cintai agar hidup bahagia.

Please share untuk manfaat ummah. :
http://T.me/rahsiamagnetkekayaan

🌹*Alhamdulillah* 🌹
Senyuman anda sangat manis

Leave a Reply