SIHAT CERGAS

badan cergas banyak duit

Nak Kahwin Tapi Takda Duit ?

Nak Kahwin Tapi Takda Duit ?

‘’NAK KAHWIN TAPI TAK ADA DUIT..’’

Masalah yang terbesar yang dihadapi masyarakat kita sekarang ini adalah masalah kewangan. Setuju atau tidak? Terutamanya, buat para pemuda pemudi yang sudah bersedia dari segi mental dan fizikal untuk berkahwin.. tapi satu je halangan… ‘’DUIT’’

Selalu keluar bersama.. ke mana-mana bersama.. yela sedang hangat bercinta kan… tapi bila dah selalu sangat bersama.. orang pun dah mula tanya..’’bila nak kahwin?’’ Tak kan nak cakap tak cukup duit lagi.. So, mampu jawab ‘’belum bersedia’’ je…

Macam mana tak cukup duit.. boleh dikatakan semua benda nak beli untuk majlis perkahwinan semuanya mahal-mahal.. kita pulak kahwin sekali seumur hidup.. mesti nak majlis serba serbi sempurna..

Baru cakap soal hantaran… dah berpeluh pihak lelaki.. RM10K.. RM20K.. confirm antara yang di request oleh pihak perempuan.. nak tak nak.. sebab dah sayang terpaksa setuju…

Nak buat majlis perkahwinan tak nak buat di rumah.. sebab panas.. berpeluh-peluh pulak pengantin nanti. dah tak comel.. haha.. rumah pula tak besar mana.. berhimpit-himpit tetamu yang datang dan takde ruang nak letak lauk pauk backup di dapur… parking pulak susah untuk tetamu.. tercari-cari.. yela rumah taman aje… kawasan untuk parking tak banyak… so, akhirnya ambil keputusan nak buat di dewan…dewan saja sudah cecah RM2000-RM3000….

Banyak lagi nak pakai duit.. baju pengantin.. tak nak sewa.. yela bila sewa kena pulangkan dah takde kenangan.. so mesti nak beli.. bila dah beli mesti kos nya lagi mahal dari sewa… belum termasuk pelamin.. kad kahwin.. katering.. jurugambar… dan macam-macam lagi…

Sampai kering duit dalam akaun bank pun belum cukup lagi! Terpaksa bekerja keras siang dan malam.. tapi… yela gaji bulanan setakat RM2K-RM3K je.. kerja malam pula dapat setakat upah je! Hmmm..

Serabut, pening, stress… orang dah asyik tanya bila nak kahwin.. pihak perempuan pula dah desak2 bila nak kahwin… tak manis orang pandang ke sana ke sini bersama… kahwin nya tidak…

Tiap hari terlintas.. kan best ada duit.. semua benda settle! Tak perlu serabut fikir, mana nak cari duit…

Nak saya bantu anda supaya impian perkahwinan anda tercapai tanpa susah payah lagi? Whastapp saya..

Malissa Hassan | www.pinjamanperibadi-hq.com

www.wasap.my/0126488091
www.wasap.my/0122898091

#sayabantuanda
#chilljer
#sayastaffkoperasi

Leave a Reply