SIHAT CERGAS

badan cergas banyak duit

Menyusukan 2 Baby Serentak Bulan Puasa Memang Letih

Menyusukan 2 Baby Serentak Bulan Puasa Memang Letih

Bila menyusukan dua baby sekaligus, ditambah dengan berpuasa, rasa takut pun ada mula-mula. Tipu la kan kalau tak nervous dengan Zerryn dan Zeeya yg kuat menyusu 😅
.
Eh boleh ke nak puasa ni? Kang melepek je, susu merudum, acaner? Siapa nak jaga anak-anak, buat kerja rumah. Gittew.
.
Zerryn walaupun baru je masuk 2 tahun, tapi lebih suka menyusu dari makan.
.
Zeeya pula masih makan main-main, of course masih kuat menyusu.
.
Tapi Alhamdulillah dah 3 days, masih boleh bertahan, bekalan susu macam biasa, kekal bertenaga dan takde la terlampau lapar dan haus.
.
Sooo happy Alhamdulillah 😍
.
Since Zarith dah tau yang PROTEIN DAN FIBER yang bantu kita untuk kekal kenyang lebih lama berbanding karbohidrat, so Zarith kurangkan carbo tapi lebihkan protein dan fiber.
.
Zarith sahur macam biasa, ESP+cinch latte atau ESP+cinch chocolate yg bekalkan Zarith protein dan fiber.
.
Suku cawan nasi dan lauk sikit. Buat syarat je 😅
.
Cinch tea+performance drink to keep me hydrate dan energetic.
.
1 sudu Vivix
2 Vitalea
2 B-complex
3 Vitamin C
6 Lecithin
4 Omega Guard
1 Coq Trol
2 Garlic complex
.
Ramadhan ni adalah yg paling dinanti. Insha Allah Zarith takkan sia-siakan walau seketika ❤️

Leave a Reply

Open chat