:: melaka – safari world ::

muka cuak sebab hampir-hampir nak kena penggal kepala ngan Mr Axe.. hhaha selamber saja memberi nama itu kerana lupa sudah nama watak beliau dalam cowboy show tadi.. ngeee jangan marah yea=P

dapat jugak i naik gajah ni.. walaupun agak takut.. hhehe.. nasib baik i ada ilmu menjinakkan gajah, mahu juga dia berbaik-baik dengan i dan memberi tumpang belakangnya setelah membayar rm10 for riding + rm18 for picture..;-)

at monkey island.. nasib baik bawa payung.. hujan renyai-renyai.. seronok dapat bagi monyet makan di pulau kepunyaan mereka.. terer monyet-monyet disini kerana ada pulau sendiri.. kita pun belum tentu dapat beli pulau;-)

yay.. melaka lagi.. kali ini berpeluang ke Melaka A Famosa Resort .. sangat teruja dan happy sangat-sangat.. sangat mengesyorkan anda membawa family + anak-anak ke sini.. banyak pilihan.. Safari World, Safari Waterpark n soon.. ada juga rumah-rumah penginapan ala resort.. tetapi kami hanya memilih untuk berlibur di Safari World kerana kesuntukan masa.. walaupun tiket agak mahal.. tetapi alang-alang sudah sampai.. just pay it and enter the ‘world’.. yang pasti sangat mengujakan dan berbaloi..

seharian melayani show-show yang disediakan ( birds show, wild animals show, elephants show, safari zoo, monkey island, cowboy show, etc ) + free lunch meal .. sangat terpegun.. walaupun rasa macam di dunia kanak-kanak, tetapi sangat-sangat nyaman.. hehhe.. tidak juga lupa sangat teruja kerana dapat mencuba elephant ride.. hanya bayaran rm10/ 1person.. bestt;-).. bukan senang nak jumpa gajah yang sporting membawa kita berjalan-jalan, aite.. hehhe..

p/s : anda = sila datang!!
melaka = moga berpeluang kunjungi anda lagi..

mamiligat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: