:: melaka – bandaraya bersejarah ::

kereta lembu.. inilah trademark melaka.. best jugak naik kenderaan ini.. lembunya montel-montel.. patutla sangat kuat.. diternak dengan berjaya;-)

yay.. akhirnya sampai juga ke melaka.. ;-)..penat juga mendaki tangga-tangga ke puncak kota lama.. berpeluang melihat wedding outdoor photoshoot.. waa tetiba i mendapat idea baru utk outdoor photoshoot..hhee..

MELAKA..ini dia.. negeri yang i paling suka:-).. suatu masa ( tarikh tidak mahu dinyatakan ).. seorang kawan sangat bermurah hati membawa i berjalan-jalan menghiburkan hati di negeri ini.. kisahnya i sangat tertekan dan fikiran sedikit kusut dengan hal-hal yang menyemakkan otak..

beliau : kenapa kusut?
saya : fikiran serabut + hati semak.. what to do..
beliau : mahu jalan-jalan berlibur? i temankan..
saya : mahu!! dengan sunggu-sungguh.. ke mana, ya??
beliau : melaka.. i tahu u sudah lama teringin ke sana, aite??
saya : betul ni?? ( kompius, sambil tidak percaya lalu menggaru-garu kepala ) beliau : i ok saja.. asal u gembira.. esok i ambil u..

yay!! percaya atau tidak.. carry on saja.. baiknya hati beliau.. ( di dalam hati berdoa pada Tuhan semoga beliau dimurahkan rezeki dan durian runtuh..) maka, esoknya kami berjaya melawat melaka.. hati sunguh senang dan rasa diri ini begitu bertuah..

banyak juga tempat yang dilawati.. tapi sedikit ralat kerana tidak berkesempatan untuk menaiki ” eye on Melaka “.. tetapi masih bernasib baik kerana dapat juga menjejakkan kaki di atas menara Taming Sari.. wahhh cantiknya bandar Melaka.. ala-ala promoter gitu..hhehe.. sila lah datang ke Melaka.. sangat bessstt;-)

moral : hargailah orang yang menghargai kita + orang yang sanggup melakukan apa sahaja semata-mata untuk melihat kita gembira dan ceria..

mamiligat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: