MEAL SHAKES MAKANAN TAMBAHAN KEPERLUAN ANAK SIHAT DAN BERTENAGA

Assalamualaikum. Hai semua. Rini Liya nak cerita pasal Meal Shakes. Alhamdulillah puas hati sangat dengan Meal Shakes ni. Alkisahnya Liya memang mencari jalan penyelesaian untuk selesaikan masalah Anggun yang tak suka sangat makan. Minum susu memang banyak hehe. Jadi Liya pun cuba Meal Shakes untuk Anggun. Letak satu scoop dalam bancuhan susu dia. Alhamdulillah Anggun suka sangat.

Liya lagi sangat suka sebab Anggun dah mula tolak makanan merapu. Tak minta lagi nak jajan dan makanan manis. Ya la kan, bidak-budak mana yang tak suka gula-gula, tak suka lolipop, tak suka keropok jajan kan? Adoiii pening nak cuba kalih perhatian dia daripada benda-benda macam tu heh.

Ok, jom kenapa Meal Shakes ni baik untuk penuhi nutrien kanak-kanak? Sebab dalam Meal Shakes ada keperluan mineral dan vitamin untuk tumbesaran kanak-kanak. Haa, bila keperluan nutrisi dalam badan cukup, barulah anak-anak tak minat makan makanan merapu tau. Jom kita lihat apa manfaat Meal Shakes;

Mineral dan Vitamin Dalam Meal Shakes Shaklee

Antara 24 multivitamin yang terkandung dalam Meal Shake ialah;

♥️Anti oksidan – vitamin A, C, E, zink, selenium yang merupakan agen anti-oksida yang bertindak melawan jangkitan dan juga anti penuaan.

♥️Protein – membina sel-sel kulit, kuku, rambut, organ dan darah dan membantu memulihkan sel

♥️Vitamin B – membina sel-sel darah merah yang sihat.

♥️Fiber/Serat – memberikan rasa kenyang ketika lapar terutamanya dipagi hari. Juga membantu melawaskan pembuangan air besar bagi mereka yang mengalami sembelit.

♥️Asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan megnasium – membina tulang dan sel-sel untuk proses tumbesaran.

Antara sebab yang Liya suka dengan Meal Shakes ni sebab memenuhi keperluan anak-anak. Ini antara kriteria yang Liya pastikan sebelum beli sesuatu makanan tambahan untuk anak. Ya lah, kita nak pastikan yang terbaik untuk nak kan? Pastu mesti berbaloi dengan duit yang kita laburkan. Lagi satu Liya yakin sangat dengan Meal Shakes Shaklee ni sebab tagline Shaklee–Always Safe, Always Proven, Always Green.

Ok, jom kita tengok manfaat Meal Shakes Shaklee;

Manfaat Meal Shakes Shaklee

1. Nutrisi Lengkap

Menyediakan 24 jenis vitamin A- Z ,mineral dan ‘Trace Mineral’.Kekurangan
‘trace mineral’ akan memberi kesan kepada penyerapan vitamin-vitamin dan
menyebabkan enzim tidak aktif. Ia juga mengandungi soya lecithin yang bertindak
dengan vitamin larut lemak.*Sesuai untuk mereka yang ‘susah’ menelan pil dan juga mereka yang ingin
menjaga berat badan.

2. Membekalkan Nutrien Kepada Sel-sel

Kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa) yang membantu dalam membentuk
kulit, kuku, rambut,organ-organ, darah, sel-sel imunisasi dan sebagainya.*Badan lebih sihat. Malah Protien juga penting untuk penghasilan susu
badan.Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang menyusukan anak.

3. Untuk Pembesaran

Mengandungi asid folik, Biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang
diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses membesar.*Sesuai untuk tumbuhbesaran anak-anak dan juga sesuai untuk ibu-ibu yang sedang
mengandung

4. Anti-oksida

Mengandungi vitamin A, C, E, zink dan selenium yang merupakan komponen
anti-oksidan untuk anti-penuaan.*Sesuai untuk mereka yang ingin kelihatan lebih muda dan mementingkan
kecantikan.

5. Pemulihan Kulit

Mengandungi lengkap vitamin B-Kompleks, iron, copper untuk membentuk sel darah
merah yang sihat, sekali gus meningkatkan warna kulit.*Sesuai untuk mereka yang inginkan kulit yang cantik dan halus mulus.

6.Detox

Kaya dengan serat yang membantu (peristalsis kolon dan perut / buang air besar)
untuk menyingkirkan lemak berlebihan dan bahan buangan daripada kolon dan
perut.*Sesuai untuk kanak-kana serta orang dewasa yang sering mengalami masalah
sembelit.

Ni perkongsian Liya kat Facebook Liya pasal Meal Shakes tau. Boleh follow Fb Liya; Daliya Mat Dari
Haa, bukan untuk kanak-kanak jer tau. Untuk orang dewasa pun boleh sebenarnya. Lagi-lagi orang dewasa yang kurus sangat.

Nak cuba atau nak purchase, boleh contact Liya tau;
Liya,
019-9590635

COD Puncak Alam, Meru & Kapar,Pos seluruh Malaysia.

Love,
 Liya

mamiligat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: