MANFAAT BUNGA DANDELION UNTUK HATI

MANFAAT BUNGA DANDELION UNTUK HATI

DANDELION UNTUK ORGAN HATI

DANDELION

Comey je Olaf nyanyi penuh feelings,

“kids will blow the dandelion buzz… dududu”

Sekali tengok macam bunga lalang kat Malaysia kan? Hehehe. Tapi takde la sama. Dandelion ni macam bayam jenis bawang. Ada kat tempat sejuk-sejuk summer.

Nama dia dandelion. Benda power ni. Bukan sembarangan tau. Dandelion ada dalam DTX Complex tau. Tonik untuk hati. Power untuk buang toksik kat organ hati elak fatty liver.

Siapa nak elak kolestrol jahat tinggi dalam darah, beter amek Dtx Complex & minyak ikan. Liya suggeest amek minyak ikan terbaik iaitu Omega Guard. Both ni kalau bergabung memang padu.

Tadi Olaf sebut pasal Dandelion kan. Ha ni lah rupa bunga dandelion. Banyak manfaat lain tapi Liya nak share untuk kesihatan organ hati.

Bunga dandelion tinggi sumber antioksidan & mampu melindungi jaringan hati daripada serangan racun/ toksin yang masuk ke dalam badan. Organ hati selalu terdedah dengan toksin melalui pemakanan harian.

Dandelion dapat mengurangkan kadar lemak dalam jaringan fungsi hati. Kadar lemak yang berlebihan akan menyebabkan stres oksidatif pada jaringan hati. Dan seterusnya menyebabkan fatty liver. Fatty liver terkait rapat dengan peningkatan kolestrol dalam darah.

Kurus tak semestinya kolestrol rendah. Semuanya bergantung kepada hati yang sihat.

Jom jaga hati:

• Elak makanan bergoreng & berminyak

• Tukar skincare & make up kepada yang organik

• Makan makanan sihat / raw food

• Elak makanan tinggi gula, garam & terproses

• Senaman sekerap mungkin

• Supplement wisely

Nak Join Detox Bersama Liya?

Boleh terus wasap Liya untuk Liya guide & coaching cara detox yang betul dan berkesan.

Liya : 019-9590635

Follow Ig & Fb : Daliya Mat Dari

Liya,

Your Detox Coach!

mamiligat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: