SIHAT CERGAS

badan cergas banyak duit

Makan Ketam di Kani Doraku Dontomburi Osaka Japan

Makan Ketam di Kani Doraku Dontomburi Osaka Japan

Lunch for that day @ Kani Doraku.

Crab Kaiseki ~ main dish adalah ketam segar
Ada yang dimakan mentah.. ada yg direbus dalam kuah stimboat dan ada yang dijadikan tempura.

Masya Allah.. semuanya sedap belaka. Penggemar ketam macam KakLiz memang rasa sungguh syukur bila tengok atas meja dipenuhi ketam.

Hidangan ketam diletakkan dalam beberapa jenis pinggan hidangan dan disusun dekorasi secara sangat berseni. Well orang Jepun memang sangat teliti dengan food presentation mereka.

Di Pelabuhan Klang, kita dibekalkan dengan tukul mini dan playar kalau mengadap kaki ketam. Disini, kaki ketam dah dibelah siap siap. So kami hanya perlu gunakan stick khas untuk keluarkan isi ketam dan nikmati rasanya yang manis.

Isi ketam yang dicadangkan dimakan mentah tu manis sangat tanpa sebarang bau hamis/hanyir yang memotong selera.

Our tour team ada guide juga pinggan mana satu nak mula. Dimakan secara berturutan.

Akhir sekali. Segala isian dalam mangkuk sup stimboat dikeluarkan dan dimasukkan semangkuk nasi untuk dijadikan bubur yang sangat enak rasanya.

Teman kami.. pasangan traveller tegar pernah cerita.. dorang pun tak berani nak try makan kaiseki dish macamni disebabkan harga meal yang very expensive.

Tapi bila bersama Shaklee.. all those impossible thing become possible and memorable.

Bestkan buat bisnes Shaklee sampai jadi macam ni.

#ShakleeRewards.
#bisneswithTuRBO

Leave a Reply