SIHAT CERGAS

badan cergas banyak duit

Macam Mana Nak Uruskan Business Shaklee, Kerja Hakiki Dan Anak-Anak ?

Macam Mana Nak Uruskan Business Shaklee, Kerja Hakiki Dan Anak-Anak ?

‘Macamana KakYa uruskan masa? Anak-anak 4 orang, kerja, bisnes lagi?’

👆 Soalan yang KakYa sering terima dari kawan-kawan dan anak cuci cicit bisnes KakYa.

Sebenarnya kan, jujur KakYa bagitau.
KakYa pun struggle macam korang jugak.

ESPecially semenjak dua menjak Mr Hubby jauh ni.
Everything KakYa uruskan sendiri.

Tapi alhamdulillah, KakYa ada ma KakYa yang tolong jaga anak-anak & jugak kak ipar KakYa yang tolong amikkan anak-anak kat sekolah kalau ada hari yang klinik KakYa sangat sibuk dan KakYa kerja sampai malam.

Rutin KakYa..

Pagi-pagi berjoget siapkan anak-anak ke sekolah.
A’isya ma KakYa yang jaga, tapi KakYa akan mandikan dia siap-siap sebelum tinggal.

Hantar Hanina ke sekolah, hantar Nabila & Amin, then KakYa terus ke klinik.
Kat klinik, KakYa stop pam susu kadang pukul 11am (tak tentu masa jugak, bergantung pada kemeriahan klinik 😂).

Masa pam susu ni lah KakYa amik peluang update apa-apa kat fb/whatsapp branch untuk order barang/reply pm/whatsapp customer.

Klinik akan bersambung lagi lepas tu.
Kadang pukul 1pm dah boleh rehat. Tapi kebanyakkan waktunya KakYa akan rehat lewat macam pukul 2pm gitu.

Waktu rehat ni biasanya KakYa akan cod/ke pejabat pos (if ada order). Kalau tak, KakYa akan balik rumah menyusu baby A’isya. Waktu ni juga KakYa sambung update fb/reply pm/whatsapp.

Petang, walaupun waktu klinik habis pukul 5pm, jarang sangat 5pm tepat dah balik. Biasanya 5 lebih jugak.
KakYa akan update fb lagi/reply customer sebelum balik.

Mula-mula amik Nabila & Amin, lepas tu ambil Hanina.
Biasa sampai rumah dalam pukul 6 lebih.

Sampai rumah, settlekan baby A’isya dulu, baru siap-siapkan Amin. Hanina & Nabila dah boleh uruskan diri masing-masing, so KakYa tak susah sangat.

KakYa akan bawak diorang keluar dinner lepas maghrib. KakYa tak masak 😆.
Biasa kalau ada cod, KakYa buat sekaligus lepas maghrib.

Balik dinner, siap-siap beg sekolah diorang. Lepas tu, terus bagi tidur A’isya.
Alhamdulillah diorang senang nak tidur.
Pukul 10pm tu memang konfem semua dah krohh 😂.

Lepas semua tidur barulah KakYa berjoget di dapur siapkan bubur A’isya, jemur baju (yang basuh masa maghrib), siapkan ebm A’isya untuk esok.

Then..

Baru lah KakYa landing sambil update fb/reply pm/whatsapp.

Hmmm..

Gini lah secara kasar rutin KakYa.
Kadang berubah-ubah jugak.
Bergantung pada keadaan macam ada kelas live ke, kelas kat fb ke telegram ke.

Biasa je kan?
KakYa pasti semuapun boleh buat.

1 yang paling best bisnes KakYa ni kan, dia tak ganggu sangat masa kerja atau masa kita bersama keluarga.

So, jom try 😎

#KakYa_0192545766
www.nadiakadir.com
#tsunamishaklee

Leave a Reply