SIHAT CERGAS

badan cergas banyak duit

Low Peak Gunung Kinabalu Puncak Tertinggi

Low Peak Gunung Kinabalu Puncak Tertinggi

Inilah view puncak Low’s Peak (titik tertinggi atas puncak Kinabalu). Kecik je atas tu muat tu 5-6 orang je utk satu masa. Kena beratur nak ambik gambar. Actually, ramai yg give-up sampai kaki Low’s Peak tu je sbb mental dah koyak dan rasa dah atas puncak.

Jarak dari checkpoint terakhir, Sayat-Sayat ke Low’s Peak ni anggaran dalam 1.7km. Nak naik ke atas kena sampai sebelum pukul 5 pagi dari Laban Rata (lebih kurang 1km dari Sayat2). 1.7 km ni mcm 5km bagi newbies mcm sy ni. Pukul 4 pagi sampai Sayat-Sayat, 6.15 pagi baru cecah Low’s Peak.

Pastikan korang yg nak panjat Kinabalu. Habiskan pendakian di Low’s Peak ya. Lepas tu bergambar la banyak2 kat bawah tu. View memang subhanallah cantik sangat2. Kita lagi tinggi dari awan. Awan kat bawah kita!

#misikinabalu2018 #cvgtravel #redahje

Leave a Reply