SIHAT CERGAS

badan cergas banyak duit

Logo Halal Untuk Anti Tulisan Jawi

Logo Halal Untuk Anti Tulisan Jawi

Dulu Dato’ Ustaz Kazim Elyas pernah menyuarakan pendapat beliau tentang penggunaan logo halal melalui warna..
Bertujuan untuk membezakan antara produk muslim & produk bukan muslim..
Tapi sekarang admin kurang bersetuju dengan pendapat tersebut.
Kerana penggunaan warna tidak lagi praktikal pada masa sekarang..
Kerana sebahagian besar orang bukan islam menolak tulisan jawi dengan alasan paling bodoh.
Oleh kerana mereka sekeras-kerasnya menolak tulisan jawi, maka tak perlulah mereka menggunakan logo halal bertulisan jawi.
Di sini admin ada lampirkan 2logo halal dalam tulisan cina & india..
Lepas ni para pengusaha bukan islam boleh menggunakan logo-logo dibawah..
Dikhuatiri kalau menggunakan logo halal jawi, akan menjadikan mereka islam tanpa mereka sedar.
Kalau pakai logo ni pada produk makanan, mereka tak perlu risau.& mereka akan kekal dalam agama mereka..
Para pengusaha bukan islam dilarang menggunakan logo, gambar masjid atau nama muslim di produk mereka.
Kerana jelas tujuan mereka hendak menipu pengguna muslim atas dasar memungut keuntungan dengan menggunakan logo, gambar atau nama muslim pada produk mereka.
Penat admin buat logo ni, guna google translate nak carik perkataan halal dengan malaysia dalam bahasa cina & india. Dekat sejam jugak la buat. Maklum la pakai phone, bukan pakai PC. jangan nak claim logo ni korang yang buat. Hahahaha..
Kalau boleh, segeralah laksanakan penggunaan logo ni. Kompem pengusaha bukan islam tak berani & tak mahu kerana penjualan produk mereka akan jatuh menjunam dengan menggunakan logo halal selain dari tulisan jawi…
Tak payah penat nak boikot, diorang akan pelingkup sendiri….

Leave a Reply