KURANGKAN GEJALA TULANG RAPUH DENGAN PIL KALSIUM OSTEMATRIX

KURANGKAN GEJALA TULANG RAPUH DENGAN PIL KALSIUM OSTEMATRIX

10 SEBAB KENAPA LELAKI DAN WANITA PERLUKAN PIL KALSIUM OSTEMATRIX

1. Mengurangkan gejala tulang rapuh

Kenapa terjadi tulang rapuh? Seperti semua yang kita tahu, tulang kita ni komposisi utama ialah kalsium. Apabila kurang kalsium, tulang akan kurang tumpat. Maka, bila kurang tumpat, tulang akan jadi rapuh, mudah patah dalam erti kata lain.

2. Menguatkan gigi

Kalsium juga ialah satu keperluan penting untuk gigi yang kuat. Tanpa kalsium yang cukup, gigi akan mudah berlubang, rapuh dan tak kuat. Kalsium yang kurang akan sebabkan gigi mudah reput dan rosak, termasuk lambat tumbuh gigi.

3. Memastikan kuku yang cantik dan sihat

Ramai yang tak tahu, kuku juga memerlukan kalsium. Betapa kalsium yang cukup diperlukan untuk kesihatan badan, termasuk kuku. Kekurangan kalsium akan menghasilkan kuku yang rosak. Nama dalam bahasa Inggeris ialah ‘brittleness’.

4. Mengurangkan gejala PMS

Kekurangan kalsium, bukan sahaja menyebabkan wanita terjadi masalah seperti lewat datang haid, tapi bila period, akan terjadi nya ‘period pain’ , sakit-sakit badan dan sendi. Period pain ialah salah satu tanda badan kurang kalsium. Cuba Ostematrix setiap hari sebanyak 4 biji, dan rasai perubahan yang  akan mengubah persepsi anda.

5. Mendapatkan rambut yang sihat dan cantik

Kalsium ialah elemen penting untuk kesihatan rambut. Pendek kata, dari hujung kuku ke hujung rambut, KALSIUM MAINKAN PERANAN PENTING! Nak rambut sihat? Cukupkan kalsium.

6. Menghadapi penuaan dengan tenang

Tiada gejala tulang rapuh. Badan tak bongkok. Gigi masih kuat. Kuncinya ialah, sebelum menopause, pastikan kita mendapat dan cukupkan keperluan kalsium dalam badan. Ini kerana, sebelum menopause, kalsium akan disimpan di dalam tulang. Sehari demi sehari, kalsium akan dikeluarkan dan digunakan. Untuk pastikan masih ada tulang yang kuat, pastikan kita terutama wanita, dapatkan kalsium terbaik semestinya Ostematrix Shaklee untuk menghadapi penuaan dengan tenang.

7. Untuk pesakit hormon tak stabil

Pesakit hormon tak stabil,  hypoparathyroidism mengalami kesukaran untuk mengawal paras kalsium yang mencukupi dalam darah kerana badan mereka tidak mempu menghasilkan parathyroid hormon yang mencukupi. Oleh itu, sangat penting untuk pesakit tersebut mendapatkan kalsium yang terbaik, Ostematrix Shaklee sebagai pelengkap nutrien seharian mereka.

8. Membantu menurunkan tekanan darah

Oleh kerana kalsium ialah penting untuk memastikan jantung berfungsi dengan baik, kerana peranannya untuk pengembangan salur darah dan penghantaran signal dari otak ke jantung. Keadaan ini sangat penting untuk memastikan jantung dapat berdegup dengan baik dan mengawal tekanan darah.

9. Membantu dalam melawan dan mencegah kanser

Terdapat kajian yang menunjukkan, pengambilan kalsium berserta vitamin D dapat mencegah dari kanser, dengan syarat kalsium diambil bersama Vitamin D untuk optimal result.

Boleh klik link ni untuk bacaan lanjut: National Center Of Biotechnology

10. Membantu mengelakkan penyakit kencing manis

Vitamin D dan kalsium, yang diambil bersama, seperti dalam  Ostematrix Shaklee, mungkin membantu untuk dapat metabolism glucose pada tahap yang optimum. Terdapat juga kajian yang menunjukkan pengambilan 1200mg calcium dan 800IU Vitamin D menghasilkan pengurangan risiko untuk sakit kencing manis sebanyak 33%.

Rujukan klik sini : Vitamin D & Calcium For Type 2 Diabetes

Bagaimana Nak Daptakn Pil Kalsium Ostematrix Anda

Boleh terus hubungi Liya (boleh whatsapp atau mesej)

Liya : 019-9590635

dapatkan promo best & special gift hari ini.

COD : Puncak Alam, Meru, Kapar

Penghantaran setiap hari ke seluruh Malaysia

 

 

mamiligat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: