SIHAT CERGAS

badan cergas banyak duit

Kulit Cantik Amalkan ESP SHAKLEE

Kulit Cantik Amalkan ESP SHAKLEE

Bismillahirahmannirahim sekarang dila nak kongsi serba sedikit tentang produk yang dila pakai untuk hilangkan jerawat and parut hitam, semua produk ni uolls boleh cari kat watson atau guardian atau pharmacy yang berdekatan ya kecuali toner eskinol yang dila pakai, dila ada jual sebab tak ada jual dekat drugstore . Supplements dila amalkan ESP SHAKLEE .

Step -1 : Sebelum cuci muka dila akan remove make up/ kotoran kat muka dengan lore’al micellar water OILY sebab yang ni memang sangat sangat efektik hilangkan kotoran , sesuai untuk sensitive skin . Harga pun murah, rm21.90 untuk yang kecil untuk 1-2 bulan pakai dan rm28.90 untuk yang besar untuk 5-6 bulan pakai. Bila gunakan ni uolls kena apply dengan kapas tau💃🏼

Step ke-2 : Kalau pencuci muka dila akan gunakan eucerin cleanser sebab sangat sangat selamat and disarankan oleh doktor pakar kulit. Bila pakai eucerin kulit jadi lembut dan bersih je. Harga satu ni bawah rm38.45 and boleh tahan sampai 2-3 bulan tau 150g.

Step ke-3 : Dila akan gunakan scrub blemish control apricot scrub jenama st ives sebab produk ni sangat best bila pakai. Seminggu boleh pakai 3 kali ja, harga rm18 untuk 6-7 bulan. Jimat kan? Kesan dia pulak blackhead jadi kurang and hilangkan jerawat and mengecilkan pores , sesuai untuk skin yang ada jerawat.

Step ke-4: Dila akan gunakan toner jenama eskinol ice pores sebab yang ni buatkan muka rasa segar, sejuk and berangin ja boleh mengecilkan pores dan boleh kawal minyak kat muka. Yang ni dila paling suka sebab harga dia rm25 ja tapi kesan dia efektif sangat. Satu botol ni tahan 2-3 bulan. Dila ada jual toner eskinol ni ya .

Step ke-5 : Dila akan gunakan serum mylea pada waktu siang and malam , and serum spo dila akan pakai dekat bibir saja jenama mylea and skin potion oil dia elok. Bila pakai serum mylea parut jerawat cepat hilang muka akan rasa selembut baby and glowing produk ni sangat bagus untuk muka berjerawat, sangat sangat rekomen, harga bagi serum mylea untuk 1-2 bulan Rm90 , and serum skin potion oil untuk 2-3 bulan rm55.

Step ke-6 : Dila akan pakai sunblock jenama sendayu tinggi matte sunscreen sebab dia ada spf 50 and texture dia sangat best weh, satu ni rm41.35 untuk 3-4 bulan sesuai untuk oily skin.

Step ke-7 : yang ni pakai malam malam tau, bila jerawat besaq gedabak tumbuh kat muka, dila akan gunakan clindamycin gel jenama t3mycin sebab dalam masa 2-3 hari jerawat akan kecut dan totally hilang weh, serious tak tipu, t3mycin ni rm23 tapi boleh la tahan 1-2 bulan, thank you t3mycin ciptakan produk best😍

Untuk supplements, dila amalkan ESP SHAKLEE sebab elok untuk baiki kulit muka, putihkan kulit, bantu hilangkan muka jerawat, kurangkan kemerahan satu tong rm171.00 kalau tak silap untuk 3 bulan 💃🏼

Untuk routine lain, selepas bangun tido pagi sebelum mandi, dila akan minum air masak 2-3 gelas sebab muka akan rasa fresh. Selain tu dila pun minum air sehari 2-3 liter and bila cukup minum air muka kurang naik jerawat.

Sekian, ni semua cara dila nak hilangkan jerawat yang breakout kat muka, korang boleh la cari produk produk yang dila mention ni, cuma eskinol dila ada jual . Dila doakan masalah jerawat kat muka korang semua boleh selesai tau ❤️

Boleh share post ni untuk rujukan korang semua😍

Kredit : Nur Adila

Leave a Reply