ku berpeluang ke MIRI, sarawak…

sekadar berlibur dan ber’window shopping

cuaca agak dingin..sangat nyaman ditiupi bayu lembut dari laut..

seawal 530 pagi kami tiba di airport..

aku mengiringi atlit perahu layar ke KFC-international regatta kat piasau boat club, miri.. sebenarnya bukan mengiringi, lebih kepada makan angin dan berjalan-jalan.. MIRI bagiku selesa sebagai tempat untuk berhidup dalam dunia yang serba mewah.. apa tidaknya, daerah yang kaya dengan minyak dan petroleum.. menginap di Imperial Hotel sungguh mengujakan.. dengan talian internet yang bagus, kemudahan yang baik dan paling penting, dekat dengan tempat membeli belah..hehhehehe..

hari terakhir sempena ‘prize giving’ ku kembali ke kelab.. hari pertama dan kedua, ku mengalami selsema dan demam yang teruk.. apa yang lebih menarik perhatian ku adalah ‘hallowen party’ yang disambut oleh ‘foreigners’ dan ahli keluarga…kebanyakan mereka tinggal di rumah2 agam berdekatan kelab, bekerja dalam sektor minyak dan gas.. sungguh meriah.. anak-anak dipakaikan dengan pakaian2 yang pelik dan muka disolek seperti hantu..

meninggalkan Miri dengan menaiki penerbangan sebelah malam.. suasana berbeza berbanding hari kedatangan.. semoga berjumpa Miri lagi di lain masa..;-)

mamiligat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: