SIHAT CERGAS

badan cergas banyak duit

Kisah Saya dan Omega Guard Shaklee

Kisah Saya dan Omega Guard Shaklee

🌸Kisah saya dan Omega Guard🌸

Saya join shaklee masa pregnant kan haris dah 6bulan.masa tu saya mengidap gestational diabetes mellitus atau kencing manis ketika hamil.sejak pregnant 3bulan. Sepanjang dr pregnant 3bulan smpaila 6bulan ni saya memang kena jaga pemakanan.tak boleh makan roti canai,nasi lemak,aiskrim, coklat apatah lagi.sure gula memang naik

Setiap 2minggu saya kena checkup kt kk untuk review BSP. Saya dibenarkan cek sendiri kandungan gula saya.yelah 4x sehari kot,jenuh ulang alik kk. Dan biasalah kalau cek sndiri ni,bila tulis adalah cengelatnya.kalau dapat bacaan 8.7,kasi diskaun tulis 8 je.pernah sampai 9mmol😦😦.saya xboleh lebih dr 7.6mmol xsilap.bila BSP tak cantik tiap2 mgu pulak kna gi kk.

Smpaila masa 6bulan saya ambil Omega Guard sbb sy prasan takde sumber DHA yang saya ambil.lgpun da trimester terakhir,perkembangan otak anak tinggi masa ni.

Setelah beberapa minggu saya perasan bacaan gula saya cantik je.5.8mmol,6.2mmol gitu je.pernah buat experiment mkn roti canai,n aiskrim dan lps 2jam mkn tu bacaan dlm 6.7mmol je 😱😱
Excited jugak la sebab rasa macam nikmat makan tu da kembali.huu

Sejak itu memang saya ambil Omega sampaila bersalin.hmm..sampai sekarang lah..heee

Maybe gula saya tak tinggi sangat,macam pesakit lain.tapi bila dapat pastikan bacaan xlebih tu cukup da supaya kita pun tak risau kandungan kita akan ad komplikasi ke kan.. Anda kalau ada yang hadapi masalah sama macam saya bolehla cuba.

Sekian kisah saya &omega guard

Aina: 0193990149

Leave a Reply