SIHAT CERGAS

badan cergas banyak duit

Kenapa Kena Jaga Sel Badan Anda ?

Kenapa Kena Jaga Sel Badan Anda ?

KEPENTINGAN MENJAGA KESIHATAN SEL BADAN
.
.
.
Baiklah, sebelum kita pergi dengan lebih lanjut lagi mengenai VIVIX, sebelum tu nana nak explain dulu mengenai SEL BADAN manusia..

Mengikut fakta, badan kita terdiri daripada lebih 60 trillion sel dalam tubuh badan kita.. Dan sebenarnya segala sistem, kestabilan organ badan kita semuanya bermula daripada peringkat sel.. Kiranya sel ni lah asas segala galanya dalam badan kita..

Apa kepentingan SEL pada tubuh badan?

PENTING SANGAT!

Sel ni berfungsi benda2 paling asas untuk tu tubuh badan kita, contohnya nak produce energy.. Nak cerna makanan kepada nutrients.. Bawak oksigen ke seluruh badan dan singkirkan karbon dioksida dr badan..

So thats why penting sangat untuk kita jaga kesihatan sel badan kita..

And FYI, sel badan boleh melalui proses penuaan dan mati, dan selepas sel mati, akan melalui pulak proses pembaharuan sel..

Tapi kalau sel badan kita TAK SIHAT, proses penbaharuan sel tu akan jadi lambat..

Bila sel badan kita TAK SIHAT, kita akan mudah jatuh sakit sebab badan tak mampu nak protect sendiri daripada serangan penyakit..

Kalau ada luka ke apa, sepatutnya luka tu boleh sembuh sendiri secara natural.. Tapi kalau sel badan kita TAK SIHAT, proses baik pulih tu bakal jadi sangat lambat.. Dan bila proses baik pulih lambat, boleh jadi risiko jangkitan kuman pulak..

Tu efek dalaman.. Efek luaran pulak, of course kita akan KELIHATAN LEBIH TUA DARI USIA.. Kulit KUSAM, KERING, TAK BERSERI..

HA, SEBAB TU KITA PERLUKAN MAKANAN TAMBAHAN YANG MENGANDUNGI POLIFENOL..

Sebabnya, Polifenol ni sangat membantu meningkatkan kesihatan SEL dalam tubuh badan manusia..

Nak tahu lebih lanjut pasal Polifenol? Okey korang tunggu NEXT POST nana okey 😍

#NanaKongsiVivix

————————

Untuk sebarang pertanyaan mengenai Vivix dan supplements shaklee yang lain, boleh klik link di bawah
Http://nanamacarona.wasap.my/

Leave a Reply