SIHAT CERGAS

badan cergas banyak duit

Kenapa Business Tak Menjadi Walaupun Dah Macam Macam Buat ?

Kenapa Business Tak Menjadi Walaupun Dah Macam Macam Buat ?

“Saya dah buat macam-macam tapi kenapa tak jadi pun ?”

Selalu jugak peniaga datang dan mengadu. Dah 2-3 tahun bisnes tapi income ratus-ratus je sebulan. Penat jiwa raga.

Memanglah. Cepat tua jadinya.🤯

Bila saya korek, patutlah. Buat benda senang je. Tak buat benda yang patut.

Cthnya dalam bisnes yang saya ajar sekarang perlukan peniaga rekrut ramai ejen, bukan sekadar menjual. Ada short term income, ada long-term income.

Makin banyak ejen, makin berganda jualan. Setiap ejen bisnes akan bawak 100 pelanggan. Banyak untung tu.

Katalah sorang kastemer beli RM300 x 100 orang dah RM30,000 sales.

Tapi kalau dah setahun berniaga tapi takde sorang pun ejen bisnes memang logikla sales ciput.

Satu lagi,

Ramai yang tak sedar masih buat benda yang dulu jadi tapi sekarang dah tak releven. Cthnya posting fb sama macam 5 tahun lepas.

Orang sekarang dah buat storytelling depa masih post poster.

Buat benda betul memang susah sikit. Tapi worth sebab memang proven berjaya. Tak buang masa. Bukti dah banyak. Tak payah pikir, buat jer.

Cuba audit apa yang kita buat tiap-tiap hari. Ada kesan tak pada income.

Kalau tak, mungkin kita buat yang senang tapi tinggal yang betul.

Kalau setuju/ tak setuju komen..

#secondincome
#bisnesultimate
#bisnes
#passiveincome
#highrepeatorder
#growth

Leave a Reply