KELEBIHAN JOIN BISNES SHAKLEE BERBANDING BISNES LAIN

Ada beberapa sebab kenapa Liya pilih buat bisnes Shaklee dan begitu setia dengan Shaklee sejak 2014. Jika ditanya apa hujah Liya, berikut adalah jawapannya:

Syarikat Nutrisi Kesihatan Kecantikan Terbaik Di Dunia

1. Syarikat Nutrisi Pertama di US

Pada tahun 1956. Dr. Forrest C. Shaklee telah menubuhkan Shaklee Corporation. Which is ia adalah syarikat jualan langsung PERTAMA di dunia.Dan Shaklee Corporation juga merupakan syarikat nutrisi semulajadi pertama di US.

Pada tahun 1915, beliau mencipta Multi Vitamin PERTAMA di dunia. Vita-Lea. Yang kini telah berusia 103 tahun. Ada tak jumpa mana-mana produk supplement di pasaran yang mampu bertahan selama lebih 100 tahun? Kalau ada sila kongsikan. Hehe.

2. Inovasi Dalam Shaklee

Liya penguna tegar BASIC-H & ESP. Kalau anda semua nak tahu,Basic H adalah pembersih terbiodegradasi PERTAMA tanpa toksik yg di cipta pada tahun 1960. 58 tahun dah umurnya di pasaran.

Dan Instant Protein aka ESP dicipta pada tahun 1961. Merupakan supplement protein PERTAMA berdasarkan tumbuhan. Dah 57 tahun dah. So, apa yg uols dapat dari 103 tahun, 58 tahun dan 57 tahun ni?

Liya nak tegaskan kat sini yang semua ni point penting bahawa Shaklee bukan calang-calang produk. Bila Shaklee ada produk yang telah berada di pasaran dalam tempoh yang panjang. 100 tahun. 50 tahun. Maka, ini adalah bukti bahawa Shaklee adalah syarikat yang boleh di percayai. Sebab dah ada sejarah dalam pengeluaran produk yang berkualiti.

Jika ada yang kaitkan Shaklee dengan produk sampah, secara logik la kan, memang tak logik! Kalau Shaklee adalah produk sampah, adakah ia mampu bertahan 100 tahun? 50 tahun? Dan kalau betul produk Shaklee membawa mudarat, kenapa ianya masih berada di pasaran? Kenapa KKM masih beri kelulusan? Kenapa Shaklee masih dapat status HALAL?Kenapa masih ada demand? Why why why? Jawapannya, TEPUK DADA TANYA DIRI SENDIRI.

3. Pencapaian Luar Biasa

Actually kan untuk point ni ada banyak Liya nak share. Tapi Liya nak bagi satu contoh je dulu iaitu kejayaan Pendakian Gunung Everest. Ada sesiapa yang boleh share experiences bila mana kita berada di kawasan yang sangat tinggi dan suhu yang sangat sejuk? Apa jadi pada badan kita?

Altitud tinggi boleh ganggu fisiologi badan contohnya mudah rasa semput sebab oksigen kurang. Tapi asabab vitamin Shaklee yang pendaki ambil dan dengan izinNya, Rakyat America PERTAMA yang berjaya mendaki Gunung Everest tanpa bekalan oksigen. Dengan bangganya, pendakian ni diperkasakan oleh nutrisi Shaklee. Power!

4. Produk bergred FARMASEUTIKAL

Produk Shaklee yang mana yang Liya maksudkan ialah OMEGA GUARD. Apa yang anda semua faham tentang FARMASEUTIKAL nih?

Ia merupakan kajian mengenai bahan mengubat (ubat). Ia menyentuh komposisi dadah, interaksi dadah & kesan dadah tersebut dalam terapi sesuatu penyakit. Dadah perubatan (ubat) memerlukan kebenaran daripada pihak berkuasa bagi mengawal penggunaan dadah tersebut.

Di Malaysia. Pihak berkuasa itu adalah KKM – Kementerian Kesihatan Malaysia.

OmegaGuard bukan ubat. Shaklee pun dah declare. Produk Shaklee tidak bertujuan mengubati mana-mana penyakit. Sebab ia adalah supplement. Ini bermakna ia tidak mengandungi dadah. Namun ia mempunyai interaksi & kesan positif terhadap tahap kesihatan manusia.Dan Omega Guard memperoleh kebenaran dari KKM. Bagus bukan!

5. Produk Berkesan & Selamat

Shaklee declare semua produknya berkesan dan selamat. So selain dari landmark study, journal, saintis semua tu kan. Apa yang Shaklee titik berat kan dalam memastikan produk tu berkesan?

Jawapannya ialah, Pemilihan Raw Materials. Kenapa Shaklee pilih Anggur Muscadine? Kenapa bukan Anggur lain? Siapa nak jawab? Sebab Anggur Muscadine adalah anggur terbaik daripada 8000 jenis spesis anggur yang ada di dunia. Dan hidup kawasan lembap & panas. Semakin cuaca ekstrem, makin banyak hasilkan resveratrol. Ada extra kromosom dan lebih berkhasiat. Boleh lindungi daripada bakteria & fungus. Anggur Muscadine mengandungi asid ellagik dalam kepekatan tinggi. Yang tak ada dalam Anggur jenis lain.—antioksida tinggi

Ia mempunyai ciri-ciri menghentikan kimia penyebab kanser, anti virus, anti bakteria.

CONTOH LAIN

Alfalfa. Di ambil dari jenis Medicago Sativa kerana ia memiliki gred paling tinggi dikalangan tumbuhan alfalfa.

Ia ditanam secara organic di Carifornia (wish list saya nak pergi tengok kebun ni). Bebas pesticides. Pastu daun alfalfa ni hanya akan di tuai setelah mencapai tahap matang iaitu 2 tahun. Di keringkan dengan udara secara semulajadi. Ambil daun je. Bahagian lain di lupus kan.

Dan terakhir Liya bagi contoh Omega Guard. Shaklee pilih hanya ikan kecil. Sebab apa? Sebab ia mengandungi toksin yang rendah. Pastu bila disuling 3x. Toksin mudah dinyahkan.

Kelas Nutrisi Oleh Mentor & Syarikat

Kelas Marketing Percuma

Pay To Infinity

Salah satu sebab kenapa Liya setia, yakin dan takkan berpaling dari bisnes Shaklee ni ialah kerana, Shaklee mempunyai pattern untuk ‘pay to infinity’ bagi setiap bisnes builder.

Pay to infinity tu maksudnya, pelan pembayaran bonus utk bisnes builder adalah tak terhad. Berapa sahaja yang awak nak, awak boleh dapat. Tak ada halangan, takde limit. Just do it!

Bankrap? No!! Sebab Shaklee punya sistem ni dah siap ade pattern, dan opkosss laaa syarikat lain takleh tiru. Serius tau.. Sebab tu, ade je bisnes builder Shaklee yg dapat income 6 angka sebulan, 5 angka sebulan tu biasa.. 4 angka sebulan, bersepah lah.

Rewards Daripada Syarikat

Nak Jadi Partner Bisnes Liya?

Kepada yang berminat nak join bisnes Shaklee dan jadi Jutawan Shaklee, boleh terus hubungi Liya k.

Nak ajak jumpa one to one bincang bisnes plan pun ok. Kita reveal semua apa Shaklee offers.

Boleh terus hubungi Liya di talian,

Liya 019-9590635

Follow Ig & Fb Liya: Daliya Mat Dari

Liya,

Your Top Bisnes Mentor

mamiligat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: