Kaki Berasa Kebas Dan Semut-Semut Tanda Awal Tekanan Darah Tinggi?

 

Tekanan darah tinggi atau hipertensi sering kali muncul tanpa tanda-tanda yang kita sedar. Ramai dalam kalangan kita yang tidak menyedari akan dirinya telah terkait dengan simptom tekanan darah tinggi selama bertahun-tahun.

Ironinya, tekanan darah tinggi yang tidak terkawal dengan baik akan merosakkan pembuluh darah dan arteri, khususnya di ginjal dan mata. Tidak hanya itu saja, tekanan darah tinggi juga meningkatkan risiko  terkena penyakit kronik seperti stroke, serangan jantung, dan berbagai masalah pembuluh darah lain di kemudian hari.

Bagaimana Jantung Berfungsi Dan Apa Kaitan Dengan Tekanan Darah Tinngi?

Jantung  bertugas sebagai alat mengepam di mana ia menguncup dan berehat. Tekanan Darah adalah dalam dua bacaan contohnya 140/75.

  • Tekanan sistolik – bilangan yang lebih tinggi (140 seperti contoh)
  • Tekanan darah diastolik – bilangan yang lebih rendah (75 seperti contoh)

Bacaan tekanan darah sila rujuk sini (Kementerian Kesihatan Malaysia)

Tanda-Tanda Awal Tekanan Darah Tinggi & Kolestrol Tinggi

1.Selalu sakit bahagian dada

 

Kolesterol yang tinggi menyebabkan pengumpulan lemak di dalam arteri. Situasi ini menjurus kepada aliran darah menuju jantung menjadi tidak lancar.

2. Kaki berasa kebas-kebas dan semut-semut 

Ini terjadi kerana darah bergumpal menyebabkan aliran darah ke bahagian kaki tidak lancar. Kaki yang tidak mendapat cukup oksigen akan menjadikebas dan semut-semut.

3. Sering sukar bernafas

Kolestrol tinggi menyebabkan jantung terpaksa bekerja keras untuk menghantar darah beroksigen ke seluruh anggota badan. Salur darah yang sempit atau tersumbat akan mengganggu sistem ini. Apabila oksigen kurang, gejala sukar brrnafas sering berlaku.

4. Tubuh sentiasa penat tak tidak bermaya

Kolestrol tinggi  dalam pembuluh darah menyebabkan salur darah menjadi sempit. Situasi ini akan mmenjadikan tubuh tidak mendapatkan aliran darah yang cukup dan kadar oksigen yang sangat rendah.

5. Mudah letih dan cepat mengantuk

Peningkatan kolestrol menyempitkan pembuluh darah dan mungkin juga menutupnya. Ini menyebabkan aliran darah ke otak terhalang membuatkan cepat mengantuk.

Bagaimana Vivix Boleh Membantu Masalah Kolestrol Tinggi Dan Tekanan Darah Tinggi?

 

Vivix Shaklee mempunyai resveratrol dan polifenol yang sangat tinggi untuk membantu dalam mengurangkan risiko penyakit jantung dan tekanan darah tinggi. Resveratrol dapat menurunkan trigliserida, LDL dan lemak berlebihan di dalam darah serta meningkatkan nisbah kolesterol HDL dan LDL.

Resveratrol di dalam Vivix juga berperanan sebagai “pembersih pembuluh darah”, Membantu menurunkan kepekatan darah dan mencegah terbentuknya pembekuan darah.

Resveratrol yang terkandung di dalam Vivix juga dapat mencegah terbentuknya arteosklerosis (keradangan pada pembuluh darah), mencegah kekejangan pembuluh darah, mengawal bekalan darah normal ke seluruh jaringan dan organ tubuh, serta dapat memperbaiki pengerasan pembuluh nadi dan tekanan darah serta mencegah penyakit yang berkaitan dengan saluran darah jantung.

Testimoni Vivix Untuk Masalah Kolestrol Tinggi Dan Tekanan Darah Tinggi

Konsisten amalkan Vivix, bacaan tekanan dalam darah menjadi normal dan masalah sakit kepala hilang.

Testimoni pengguna yang amalkan Vivix untuk masalah tekanan darah tinggi. Badan lebih bertenaga dan cergas.

Testmoni pengamal Vivix yang berjaya menurunkan bacaan tekanan darah tinggi. Amalkan Vivix dan nampak perubahan yang ketara dan menggembirakan.

Penafian: Ini bukan ubat darah tinggi tetapi hanya supplimen (makanan tambahan sahaja). Keputusan selepas penggunaan adalah berbeza bagi setiap individu. Walaupun terbukti secara saintifik dapat menyihatkan badan, ia tidak berfungsi untuk merawat, menyembuh atau memulihkan penyakit kritikal. Semuanya berlaku hanya dengan izin Allah.

Bagaimana Nak Dapatkan Vivix Anda?

Kepada yang berminat untuk ikhtiar dengan Vivix untuk masalah kolestrol tinggi dan tekanan darah tinggi, boleh terus contact Liya ya.

Liya 019-9590635

Facebook: Daliya Mat Dari

www.wasap.my/60199590635

Penghantran seluruh Malaysia,

COD Puncak Alam, Meru, Kapar, Saujana Utama, Cahaya SPK, Kuala Lumpur

mamiligat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: