BERAT TURUN 5 KILOGRAM DENGAN PROGRAM DETOX BERKESAN DAN SELAMAT

BERAT TURUN 5 KILOGRAM DENGAN PROGRAM DETOX BERKESAN DAN SELAMAT

Kisah Benar Selepas Melahirkan Anak

Liya melahirkan Indah (anak kedua) secara VBAC (Vaginal Birth After Caesaran) di Hospital Shah Alam. Selepasa melahirkan Indah, berat badan Liya naik sehingga 60 kilogram. Dengan tinggi Liya hhanya 165 cm, berat ini memang tidak ideal sam sekali. Sepatutnya berat Liya dalam range 45-53 kilogram sahaja. Liya rasa Liya “gemuk” dan sedikit terbatas untuk bergerak aktif. Cepat mengah. Sebelum ni berat badan Liya maintain 46-53 kilogram sahaja sejak anak dara sehingga melahirkan Anggun (2015). Tak pernah lebih tak pernah kurang. JAdi bila bdrat naik sehingga 60 kilogram, Liya rasa sangat tak best!

Liya dengan berat 60 kilogram bersama anak kanggaru hehe. Indah. 

Since berat badan naik dan Liya rasa tak selesa, Liya cari solusi untuk turunkan berat badan. Thanks God, Shaklee ada buat program detox secara holistik. Detox Shaklee Way.

Sebelum Program #JomDetoxJutawan diperkenalkan awal bulan September 2019, Liya dah beberapa kali buat detox secara sendiri dan berkumpulan. Kali pertama buat detox bersama team #Zi2M dan Liya juga pernah buat detox bersama dengan kawan-kawan.

Pelan Pemakanan Shaklee Selama 7 Hari.

Untuk Detox Shaklee Way, kami diberikan pelan pemakanan selama 7 hari untuk jadi panduan menyediakan meal plan & supplement apa yang diperlukan untuk menyokong proses detoksifikasi ini. Dan Liya print siap-sipa untuk mudah dirujuk dan boleh buat persediaan awal.

Meal Plan Yang Liya Sediakan Semasa Program Detox Bersama Team Zi2M

Semasa kita buat detox bersama team, kami buat bersama-sama. Ada support group. Lebih seronok dan bersemangat nak buat. Ini Liya kongsikan antara menu harian yang Liya sediakan sepanjang 7 hari proses detox keseluruhan anggota detoksifikasi semulajadi badan. Oh ya, dalam entry sebelum ini, Liya ada kongsikan tentang ORGAN DETOX BADAN. Boleh rujuk sini—-> BACA SINI

Breakfast day 1, raw leafy green .

Dinner Day 3, Colorful soup.

Luch day 4 dah mula introduce protein. Tapi protein daripada sumber tumbuhan sahaja. So Liya amek ESP. Mudah dan sedap!

Dinner Day 6, dah mula introduce karbohidrat, protein, vitamins & minerals as usual.

Apa Kesan Selepas Detox Kali Pertama

Spanjang proses detox, kami memnag kena monitor apa pebubahan yang bdrlaku. Pada hari kedua dan ketiga detox, banyak sangat angin keluar daripada badan. Ini dibantu mudah oleh supplemen Pepermeint Ginger Plus. Kentut yang melepus-lepus. Sebab usus dah mua longgar, bowerl process berlaku, jadi ada ruang angin yang banyak. Caranya memang kena kentut. Kalau tak ada bantuan Peppermint Ginger Pluas, memnag tak boleh survive. Angin naik ke kepada dan boleh jadi pening seharian. Pastu surrender. Ini salah satu sebab kenapa kena support ngan supplement bila nak buat detox.

Hari kedua juga, memang banyak sangat ualng alik pergi tandas. Segala kerak-kerak usus akan keluar sebab hari kedua process flush away. Sebab hari kedua makan sup sayur. Sanagt membantu proses najis keluar. Buang air besar sangat banyak sampai rasa berat turun 2-3 kilogram. seriously!

Kami juga kena timbang dan monitor berat badan setiap hari. Tiap-tiap hari kena naik penimbang dan catat (track). Alhamdulillah untuk hari ke-3 detox, berat Liya turun 2.5 kilogram. Dan apling best, seleas tujuh hari detox, berat turun 5 kilogram. Wow!

Tadaaaa, dengan berat 53 kilogram, dapatlaaa pakai balik baju kebarung 8 tahun lepas semasa elum kawen dan beranak. Hehehe.

Sebab naik syok dan dah dapat result best, kawan-kawan sekerja asyik tanya dan minta buat bersma mereka. Maka, Liya pun ulamng lagi buat detox bersama kawan-kawan. Buat supprt group, eduv=cate dan jalani proses detox sama-sama.

Meal Plan Yang Liya Sediakan Semasa Program Detox Bersama Kawan-Kawan

Ni antara menu yang kawan-kawan dan Liya buat bersama-sama selama 7 hari. Sebelum tu mula dengan pre-detox selama seminggu untuk persediaan sebelum detox yang sebenar. Sangat syok bila buat ramai-ramai. Orang kata the more the merrier. Gituu.

Kawan-kawan kongsikan bekal mereka bawa setiap hari ke tempat kerja. Ni breakfast dan snack Day 1 Detox.

Hari kedua. Its about soup. Masing-masing bawa bejal dan report dalam group. Meriah dan syok.

 

Sampai Bila Nak Detox

Seperti yang Liya maklum dalam entry-entry sebelum ini, detox ni proses untuk reset badan. Kalau komputer tu macam kita restart dia. Reset dan restart supaya badan kita lebih cergas, tidak lesu, lebih bertenaga, aktif dan rasa lebih gembira.

Macam Liya dan target untuk mulakan semula detox if badan Liya rasa lemau atau rasa badan bertoksin. Mudah sahaja nak tahu, bila badan cepat naik, mudah letih dan kurang bertenaga. Since Liya dah ada ilmu detox dan ada support group dalam Program #JomDetoxJutawan, proses detox jadi lebih mudah dan tersusun. Anytime nak buat pun boleh buat.

Suami pun Liya ajak sekali joj detox. Alhamdulillah badan makin tough (add on exercise & gym), perut tak boroi dan fit untuk main bola sepak padang setiap kali ada game bola. Alhamdulilah. Suami memang ada team bola.

Dannnn hari ni Liya start semula detox Day 1. Siap bawa bekal gi tempat kerja. Semalam weekend pun sempat beli barang untuk detox. Semangat!

Nak Join Detox Bersama #JomDEtoxJutawan?

Kepada sesiapa yang nak join detox tapi tak nak sorang-sorang, meh join team kami. Kita buat sama-sama. Buat sorang kecundang awal. Dengan join kami, banyak benefits tambahan yang anda akan dapat. Memang best gilos. Aaajommm.

Hubungi Liya segera,

Liya : 019-9590635

Follow Ig & Fb Liya: Daliya Mat Dari

Liya,

Your Detox Coach!

mamiligat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: