GRATITUDE KESYUKURAN. TEKNOLOGI YANG PERLU DISYUKURI

GRATITUDE KESYUKURAN. TEKNOLOGI YANG PERLU DISYUKURI

Day 2
#30DaysOfGratitude

Dalam banyak-banyak teknologi yang ada kat tangan, Liya most grateful for having a smart phone. Handphone ni dah dekat setahun pakai. Kalau tengok rupa boleh geleng kepala lah. Apa taknya, segala calar-balar, retak seribu, comot-momot. Semua pun ada.

Nampak sangat banyak sangat guna kan. Hehe selain call, chat & ambil gambar, Liya fully utilise handphone ni untuk buat kerja-kerja hakiki & bisnes. Kerja-kerja online, WhatsApp customer, blogging, dengar audio-book, Islamic App & lain-lain. Sama macam korang juga ☺️

Tapi ada satu yang Liya kerap amal selepas pergi kelas TAR. Resultnya amazing. Seminggu berpantang sendiri ni, most of the time Liya set off pada aplikasi WhatsApp. Most of the time tau. Hehe ada ke yang Liya belum jawab chat dia? #larikkk ??‍♀️??

So buat camni, banyak kerja boleh siap. Nampak macam duk main phone, tapi sebenarnya kerja-kerja & to do list yang perlu buat guna handphone jadi siap. Yela, WhatsApp Group kan ada beribu (lol ?), mana mungkin boleh fokus update blog if notifications WhatsApp asyik naik bertubi-tubi. So, Liya pilih off dulu, fokus kerja dan tadaaa. Kerja siap!

Then, baru spent masa dalam 10-15minit fokus chat di WhatsApp. Hantar mesej, balas chat & baca conversations yang berkenaan. Cara ni jugak boleh limitkan perhatian pada chat yang tak ada kaitan ngan kita. Kita tak bazir masa dan tenaga sesuka hati. Guru pesan suruh spent time & energy pada yang sepatutnya sahaja ✍️.

All in one, less WhatsApp, less drama.
Gituuuhhhh ?

ps: Thank you hand-phone. Thank you technology. Im grateful enough ❤️

psiloveyou;
Ni salah satu kerja yang siap bila off chat WhatsApp & bebetul fokus pada to-do-list (semalam). Edit video anak-anak dan masukkan dalam YouTube Channel Liya.

Boleh ushar YT Channel & jangan lupa subscibe ya!—->Daliya Mat Dari

Banyak video pasal parenting, sihat, cantik dan review makanan serta tempat best.

#30DaysOfGratitude
#DarliyaReborn

mamiligat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: