GAYA HIDUP SIHAT? MULAKAN DENGAN PROGRAM PROVEN SUCCESS INI.

GAYA HIDUP SIHAT? MULAKAN DENGAN PROGRAM PROVEN SUCCESS INI.

 

Kehidupan yang bahagia, selamat dan sihat merupakan kehidupan impian semua orang.Untuk mencapai impian tersebut, pengamalan gaya hidup sihat merupakan  langkah yang wajar dipraktikkan oleh setiap lapisan masyarakat. Gaya hidup sihat boleh didefinisikan sebagai satu amalan kehidupan yang membawa impak yamg positif kepada diri seseorang, keluarga dan masyarakat.

Dalam meniti arus kemodenan yang berteraskan sains dan teknologi, faktor kesihatan masyarakat pada hari ini berada pada tahap yang membimbangkan. Makanan terproses, makanan viral, makanan segera, sumber bahan mentah yang tercemar dan kualiti makanan yang kurang bernutrisi padat menjadi senario kepada pemakanan yang kurang sihat. Malahan gaya hidup yang tinggi tekanan, masyarakat kurang bersosial dan kesibukan warga masyarakat menyumbang kepada gaya hidup kurang sihat.

Mulakan Gaya Hidup Sihat 

Gaya Hidup Sihat Dengan Detox

Detox ialah suatu proses pembuangan toksin daripada badan melalui organ organ detox badan. Umum mengetahui dalam badan kita terdapat banyak toksun yang datnag daripada persekitaran, makanan atau bahan kosmetik. Toksin adalah bahan buangan atau racun bahaya yang boleh merosakkan struktur dan fungsi sel badan. Mustahil untuk kita elakkan toksin dari badan kerana toksin berada di mana-mana.

Kesan sampingan disebabkan oleh toksin ialah alahan kulit, kulit kusam, se,mbelit, letoh, sakit kepada dan macam-macam lagi.

Detox dapat mengeluarkan toksin dari badan dan ia akan menjadikan badan ringan. Selain itu kita juga dapat manfaat kesihatan yang lain hasil dari pembuangan toksin dari badan kita.

Tanda-Tanda Badan Perlu Detox Untuk Hidup Sihat

1) Berat badan bertambah – metabolisma badan terganggu, hormon terganggu
2) Sembelit
3) Kulit Kusam
4) Sakit kepala / migrain
5) Cepat letih, cepat lemau, stress, rasa lembab
6) Cepat marah, rasa nak mengamuk.
7) Keinginan makan banyak, craving sugary foods (selalu lapar, tak cukup nutrient).
8) Susah nak fokus dalam masa yang lama.
9) Penyerapan nutrisi yang kurang – MAKAN SUPPLEMENT Tapi TIDAK BERKESAN
10) Senang dijangkati penyakit – selesema,demam.
11) Susah tidur waktu malam
12) Sering mengalami kembung perut, perut tidak selesa dalam keadaan biasa atau selepas makan.
13)Sering ada lingkaran hitam bawah mata.
14) Badan berbau jika tidak menggunakan deadorant atau pewangi.
15) Merokok atau sering bersama dengan orang yang merokok.
16) Mulut / Nafas Berbau.
17) Menghadapi masalah ALERGIK.
18) Tiada senaman sekurang kurangnya 3 kali seminggu.
19) Pengambilan sayuran kurang dari 1/2 cawan sehari.
20) Mengalami Eczma, jerawat atau Psoriasis.
21) Minum minuman beralkohol (bagi non muslim)

Borang senarai semak untuk mulakan program detox.

Dengan detox, kita akan mengembalikan semula kestabilan kepada sistem badan dan ini akan membolehkan sistem badan berfungsi dengan sempurna.

Perut Buncit?

Tahu tak bahawa punca PERUT BUNCIT bukan hanya disebabkan oleh lemak semata-mata, tetapi ianya juga berpunca dari USUS yang sangat kotor sehingga membentuk LAPISAN yang amat TEBAL di DINDING USUS.

Bagaimanalah agaknya keadaan usus kita sekarang ni yer?

Usus besar sama tinggi dengan kita sebenarnya. Berlipat lipat duk dalam badan kita. Inilah saiz gambaran dan panjangnya usus yang ada dlam badan kita.

Sebenarnya tubuh kita ibarat sebuah mesin yang perlu di servis sekali sekala supaya prestasinya kekal unggul dan berfungsi dengan baik.

Bila terlalu banyak toksin, usus kita akan kotor dan bermasalah. Bila dah bermasalah, mulalah pelbagai penyakit akan terjadi seperti kanser contohnya. Ia terjadi dari usus yang kotor dan tidak sihat. Dengan DETOKS yang betul, kita membantu sistem penghadaman badan kita kembali pada asal (reset) dan berfungsi dengan lebih baik.

Keadaan usus manusia yang mempunyai kotoran mendap yang berbahaya kepada kesihatan tubuh badan.

 

Gaya Hidup Sihat Dengan Jom Detox Jutawan

Kebanyakkan program DETOX hanya tertumpu pada detoksifikasi organ tertentu seperti usus sahaja – ia tidak menyeluruh. Kita memerlukan program Detox secara menyeluruh untuk memastikan detoksifikasi dilakukan secara berkesan dan kesihatan optimum dapat dicapai!

Kami bekerjasama untuk memastikan detox secara holistik ke atas system detox tubuh. So menu kita adalah dari Nutritionist dan di endorsed oleh Doktor. Bukan sembarangan menu.

Contoh detox program diluar sana : hanya tertumpu pada usus sahaja, padahal organ utama detox kita ada 5!

Organ detoks manusia terdiri daripada paru-paru, sistem penghadaman, kulit, hati dan buah pinggang.

Sangat rugi kalau kita hanya detox pada satu bahagian sahaja, sedangkan ada 5 organ kita yang perlu di ‘Detox’ kan?

Betul Ke Kena Detox Kalau Nak Sihat?

Liya setuju dengan ssoalan ini kerana.. cuba perhatikan gambar di bawah ini;

 

Gambar ini menerangkan bahawa Cleansing (Detox) is better than dieting. Kalau sekadar diet sahaja, berat akan rebound. Kalau detox, and sambung diet, berat takkan rebound. Ia akan maintain.

Sebenarnya, selepasa kita menjalani Program Detox terutamanya Program Proven Success under #JomDetoxJutawan ni, anda secara automatiknya akan mula menjalani gaya hidup sihat. Kita akan mula kerapkan senaman, pilih makanan yang betul (portion dan jumlah kalori yang betul) dan tahu istilah mindful eating. Di sinilah kehipan yang baharu mula kita jalaani dengan lebih bahagia dan tenang.

Bagaimana Nak Sertai Program #JomDetoxJutawan?

Boleh terus hubungi Liya di talian;

Liya 019-9590635

Follow Fb & Ig: Daliya Mat Dari

Liya,

Your Detox Coach!

 

mamiligat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: