SIHAT CERGAS

badan cergas banyak duit

Doktor Suruh Berhenti Makan Shaklee Hati Ada Problem

Doktor Suruh Berhenti Makan Shaklee Hati Ada Problem
DOKTOR SURUH STOP MAKAN SHAKLEE SEBAB BACAAN HATI MAK TINGGI!!!! Beberapa bulan lepas mak mertua Cip masuk hospital sebab suspek ada bile stone iaitu batu hempedu. Bila masuk tu of course bacaan hati tinggi, bacaan hempedu tinggi sesuai dengan presentation batu hempedu. Kalau dah ada sakit batu hempedu, takkan bacaan hati jadi normal. Tak logiklah. Bila doktor dgr makan suplemen Shaklee automaticlah suruh stop. Biasalah. I dah agak dah. Mak makan Shaklee omegaguard dan ostematrix iaitu kalsium. Minyak ikan dan kalsium takde kena mengena dgn kerosakan hati. Takyah mereka2. Minyak ikan mengandungi omega-3-fatty acid yg mengikut kajian menurunkan LDL dan menaikkan HDL. Kesimpulannya kolesterol level akan jadi normal and blood pressure respond well to decrease of cholesterols. Mak ada darah tgi dan kolesterol tinggi. Jadi saya suruh amalkan omegaguard secara konsisten.So far darah tinggi mak mmg normal dan of course on anti-hypertensive iaitu ubat darah tinggi. Cuma mak tak perlu makan statin iaitu ubat kolesterol sb since saya start minyak ikan ni, kolesterol mak normal. Dapat avoid satu ubat. Sebelum ni mak ada sakit lutut dan eczema. Alhamdulillah mak hanya ambil omega dan ostematrix iaitu kalsium saja yang mak dah tak lagi sakit kaki, siap boleh panjat Ladang Teh Boh yang tinggi melayut. For us, mmg miracle kesihatan mak ni sb makcik2 yg muda dari mak pun berhenti di tgh pendakian nak naik Ladang Teh Boh. Siap ajak mak duduk rehat. Tapi mak cakap mak nak naik sampai puncak.Mak dah 66 tahun tau. Tapi kuat lagi. Imagine kalau tak ambil suplemen ni, nak mak makan ubat tahan sakit saja? And risk causing more injury in her health?? No way!! So lepas pulang dari wad, doktor pesan stop Shaklee. I cakap kat mak, mak kalau mak stop Shaklee, mak punya hati bengkak tu, konfem drg nak tgk mak balik pada bulan Januari. Kalau bacaan hati masih tinggi dan bacaan bilirubin masih tinggi pada bulan Januari, drg plan nak operate mak. Mak makan Vivix dan omegaguard konsisten setiap hari. Kerana dua suplemen ni ada sifat anti-radang. Sebab kalau boleh ktrg mmg tak nak mak kena operate. So setiap hari mak makan Vivix. Cip ngn husband beri free flow vivix dan omega kat mak percuma. Ambil saja. 2 hari lepas mak pergi checkup dan ambil darah. Doktor cakap everything is normal again. Alhamdulillah LFT dan bilirubin all normalize already. But drg tak tahu normalize sambil ambil Shaklee. Masa discharge haritu, bacaan still high and plan for review to decide for operation. So not for operation now since takde pain lagi dan bacaan hati semua normal. Org selalu tuduh Shaklee bila naik bacaan hatikan?? Padahal ada banyak faktor yang boleh naikkan bacaan hati. Fatty liver adalah salah satu masalah hati akibat pemakanan tak sihat. U makan banyak junk food, makanan segera dan akibatkan lemak berkumpul dalam hati. Leading to fatty liver and of course deranged LFT. Bukan salah suplemen. Salahkan lifestyle. Salahkan pemakanan. Betul ke kita hidup dgn sihat? My family’s health memang became so much better sejak drg amalkan Shaklee. Drg lebih kuat, bertenaga, dan sihat. Shaklee helps us. Tak logiklah mak makan Vivix 3 sudu besar sehari tapi bacaan hati yang tinggi jadi normal sb org tuduh makan Vivix hati rosak. Sepatutnya bacaan tu samada maintain tinggi macam lepas keluar hospital or makin tinggi kalau kita nak tuduh ambil Vivix rosak hati. Ini berlaku sambil ambil Vivix bacaan hati jadi normal pulak. So before nak tuduh, pandang2lah. Suplemen Shaklee adalah HALAL dan mendapat kelulusan KKM. Dah 30 tahun suplemen Shaklee di Malaysia. Bukan 5 tahun tau. 30 tahun. Vivix ni no 1 bestseller dalam Shaklee. Tak hairanlah dia viral. For me, I am happy that I choose Shaklee and my family get way healthier with Shaklee. Tapi masyarakat kena faham, nak sihat kita kena jaga lifestyle. Pemakanan kita dan riadah kita. Cegah sakit sebelum dtg!! Jangan dah sakit baru kita kalut nak rawat. Pastikan anda melawat doktor secara regular. Annual blood test bagus untuk early detect masalah kesihatan. Cek kolesterol, sugar dan rutin blood test. Bila dah sakit, jumpa doktor dan makan ubat. Makan suplemen untuk beri tenaga, beri kesihatan melalui nutrisi yang baik kerana makanan harian kita tak cukup berkhasiat dan lengkap requirement nutrisi nya. Pilih suplemen yang berkualiti dan natural. Jangan pakai beli saja bila org promote. Kalau seller overclaim pelik2 hati2 sama. Suplemen bukan ubat. Suplemen boleh seiring dgn ubat untuk saling membantu memberi kesihatan yang lebih baik pada anda. Tapi jangan gantikan ubat dgn suplemen pulak. Sebagai pengguna, baca ubat baca suplemen sebelum nak beli dan makan. Never trust anybody fully until you do your own reading.

Leave a Reply