DILEMA WANITA- Gula Putih Punca Nampak Lebih Tua Daripada Usia Sebenar?

 

Bila pandang gambar di atas, apa yang bermain kat fikiran anda? Kedut! Ya, perasan tak ramai yang akan rahsiakan umur sebenar? Kenapa? Hakikat umur dan rahsia umur dari pengetahuan umum menjadi isu sinonim dalam kalangan wanita. Eh, lelaki jugalah. Tetapi, kalau ada yang tegur, “awak nampak muda dari usia awak!”, rasanya seseorang boleh senyum bangga sepanjang hari. Betul? creditted : Google

 

Gula Putih Punca Kedut?

Menurut artikel yang ditulis Merdeka.com , kadar gula dalam darah ada kaitan dengan kedut dan cepat tua. Berdasarkan kajian yang diterbitkan dalam jurnal Age, peningkatan 1 millimole per liter kadar gula darah membuat wajah seseorang tampak lima bulan lebih tua. Biar betul!

Kajian dalam British Journal of Dermatology pada tahun 2007 juga mendapati  bahawa kolagen dan protein yang bertidak melembap menganjalkan kulit akan rosak akibat proses glycation. Glycation adalah proses ketika kadar gula darah menempel pada protein dan membentuk protein yang tidak diinginkan.

Gula Putih Kegemaran Rakyat Malaysia

Berdasarkan Kajian Pengambilan Makanan di Kalangan Orang Dewasa Malaysia 2002/2003, orang dewasa di Malaysia menambah 7 sudu teh sehari iaitu 4 sudu teh gula pasir dan 3 sudu teh susu pekat manis ke dalam minuman mereka. Jumlah gula yang ditambah ke dalam minuman ini sahaja telah melebihi saranan Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) dan Panduan Diet Malaysia yang mencadangkan pengambilan jumlah gula sehari tidak melebihi 50g.

Sumber: Kementerian Kesihatan Malaysia

Kesan Lain Pengambilan Gula Putih Secara Berlebihan

  • Pengambilan gula yang berlebihan boleh mengakibatkan pengambilan tenaga yang berlebihan.
  • Pengambilan tenaga harian yang berlebihan dalam jangkamasa yang panjang boleh meningkatkan berat badan dan menyebabkan obesiti.
  • Tinjauan Kesihatan dan Morbiditi Kebangsaan (National Health and Morbidity Survey, NHMS) III, 2006 mendapati 29.1% orang dewasa di Malaysia berlebihan berat badan manakala 14.0% pula obes. Ini telah menunjukkan peningkatan berbanding NHMS II, 1996 iaitu masing-masing 16.0% (berlebihan berat badan) dan 4.0% (obes).
  • Obesiti dan berlebihan berat badan meningkatkan risiko mendapat pelbagai jenis penyakit kronik seperti diabetes, darah tinggi dan sakit jantung.
  • Prevalen pesakit diabetes dalam kalangan penduduk yang berumur lebih daripada 30 tahun telah meningkat daripada 8.3% pada tahun 1996 (NHMS II) kepada 14.9% pada tahun 2006 (NHMS III).
  • Gula juga boleh dikaitkan dengan pembentukan karies gigi (dental caries). Data dari Kementerian Kesihatan menunjukkan kadar karies gigi di kalangan kanak-kanak berumur 5 tahun adalah 76.5% (2005) dan 80.9 % dalam kalangan kanak-kanak yang berumur 6 tahun (1997).

Sumber : Kementerian Kesihatan Malaysia

 

Vivix Untuk Bantu Kawal Pengambilan Gula Putih?

Kandungan Vivix yang tinggi antioksida dan kaya dengan resveratrol bantu meningkatkan tahap kemampuan otot unyuk menyerap glukosa daripada makanan yang diambil dan mengahalang sugar cravings. Vivix juga kaya dengan resveratrol dan polyphenol yang  membantu menghasilkan sel-sel lebih kuat serta memberi tenaga kepada sel bagi meningkatkan sensiviti insulin dalam badan.

 

Vivix Bantu Melindingi Dan Membaiki DNA Sel

Kandungan resveratrol iaitu sejenis antioksida yang sangat hebat dan terbukti dalam Vivix membantu melindungi DNA daripada terus rosak. Pada masa yang sama memperbetulkan sel-sel yang telah rosak. Vivix membantu mengaktifkan sistem pengawalan genetik utama yang membantu melambatkan proses penuaan terus pada tahap sel.

 

Vivix  Melambatkan Pembentukan Protein AGE & Membuat Biogenesis Mitokondria

Vivix menggalakkan biogenesis (penghasilan baru) bagi mestikan penghasilan tenaga sentiasa mencukupi seperti yang diperlukan oleh sel. Pembentukan dan pengumpulan protein AGE (Advanced Glucation End Produts) boleh menyebabkan kerosakan pada tahap sel yang mengganggu kekuatan & jangka hayat sel. Ramuan Vivix yang mengandungi 10x ganda resveratrol sangat baik untuk membantu melambar=tkan pembentukan protein AGE.

Testimovi Awet Muda Dengan Vivix

Muda daripada usia sebenar? Kini bukan lagi masalah besar bagi wanita.

 

Emak dan anak nampak sebaya? Pasti ya dengan Vivix. Peinat tegar Vivix. Satu keluarga di’Vivix’kan.

Cara Nak Order Vivix Halang Kedut dan Untuk Awet Muda 

Untuk keterangan lanjut atau sebarang pertanyaan tentang Vivix anda boleh menghubungi saya;

Daliya Mat Dari

www.wasap.my/60199590635

019-9590635

Pengahantaran seluruh Malaysia

COD Puncak Alam, Meru, Kapar, Saujana Utama, Kuala Lumpur

 

mamiligat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: