DETOX-KENAPA SEMUA ORANG PERLU DETOX?

DETOX-KENAPA SEMUA ORANG PERLU DETOX?

Ramai orang ingat nak kurus hanya boleh minum air detox atau infused water. Air detoks atau infused water pernah mencetuskan fenomena, selain menjadi kegilaan ramai, terutama mereka yang obses mahu menurunkan berat badan.

Air detoks adalah air putih yang dicampurkan dengan hirisan buah-buahan atau herba dan dibiarkan selama beberapa jam atau semalam sebelum dinikmati. Namun, tahukah anda bahawa dakwaan air detoks mampu menurunkan berat badan adalah tidak benar.

Menurut Ketua Penolong Pengarah, Bahagian Kawalan Penyakit, Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM), Dr Khairul Hafidz Alkhair Khairul Amin, air detoks sebenarnya tidak akan memecahkan lemak.

“Tiada kajian yang membuktikan air detoks mampu memecahkan lemak dan secara psikologi adalah tidak mungkin ia dapat memecahkan lemak.

“Jika ada pun air detoks berkemungkinan lebih banyak membantu membuang air besar dan air kecil.

“Perlu faham badan terdiri daripada otot, tulang, lemak dan air. Apabila air dibuang pastilah berat turun tapi ini tidak bermakna kita kurus kerana target kita adalah lemak,” katanya menerusi satu bebenang di Twitter, baru-baru ini.

Sumber : MStar

Program Detox Shaklee Way Proven Success Program

Kebanyakkan program DETOX hanya tertumpu pada detoksifikasi organ tertentu seperti usus sahaja – ia tidak menyeluruh. Kita memerlukan program Detox secara menyeluruh untuk memastikan detoksifikasi dilakukan secara berkesan dan kesihatan optimum dapat dicapai! Detox Shaklee Way adalah program detoksifikas yang menyeluruh untuk semua organ detoksifikasi semulajadi dalam badan.

 

Kami bekerjasama untuk memastikan detox secara holistik ke atas sistem detoksifikasi dalam tubuh. So menu program Detox Shaklee Way adalah daripada Nutritionist dan endorsed  by doktor dan saintis. Bukan sembarangan menu.

Contoh detox program diluar sana : hanya tertumpu pada usus sahaja, padahal organ utama detox kita ada 5! Organ detoks manusia terdiri daripada paru-paru, sistem penghadaman, kulit, hati dan buah pinggang. Sangat rugi kalau kita hanya detox pada satu bahagian sahaja, sedangkan ada 5 organ kita yang perlu di ‘Detox’ kan?

Nak tahu lanjut tentang perlaksaan detox yang sebenarnya boleh BACA SINI. Liya kongsikan secara details tentang detox.

Semua Orang Perlu Detox?

Ya, jawapannya betul! Jika dilihat pada gambar di bawah, semua orang sepatutnya perlu menjalani program detoksifiasi badan. Tujuan utama adalah untuk buang toksin dan radikal bebas yang ada dalam badan. Detox dipaggil juga proses cleansing (Detox) dan cleansing is better than dieting. Untuk sesiapa yang nak turunkan berat badan, adalah sangat digalakkan untuk buat detox (cleansing) dahulu. Kalau sekadar diet sahaja, berat akan rebound. Kalau detox, and sambung diet, berat takkan rebound. Ia akan maintain. Saya dah try formula ni. Ia benar-benar berkesan!

Masalah Kesihatan Berkurangan / Selesai Dengan Detox Shaklee Way

Program Detox Shaklee Way di bawah #JomDetoxJutawan TERBUKTI BERKESAN bagi peserta sebelum ni yang betul betul ikuti panduan yang kami beri. Antara testimoni yang berjaya ialah:

 

Testimoni #1 Masalah Baby Bump Hilang

 

Testimoni #2 Masalah Obesiti Berjaya Kurus Hilangkan 10 Kilogram

 

Testimoni #3 Ibu Menyusu Pun Boleh Hilangkan Masalah Kegemukan

Testimoni #4 Sakit Lutut Warga Emas Hilang Boleh Berjalan Melancong

Testimoni #5 Masalah Ekzema Hilang Selepas Detox

Dan banyak lagi testimoni-testimoni lain yang dah Liya kongsikan. Boleh baca entry-etry yang Liya dah kongsi sebelum ini.

Bagaimana Nak Join Program Detox #JomDetoxJutawan?

Kepada yang berminat nak join program kurus dan sihat ni boleh terus hubungi Liya. Sekarang Shaklee ada tawarkan prgram buat duit mingguan sempena Kempen Detox Shaklee Way juga. Seminggu boleh jana income minimum RM150. Nak tahu lebih lanjut, cecepat hubungi Liya tau.

And next batch untuk Program #JomDetoxJutwan ialah pada 15 Oktober 2019.

Contact Liya,

Liya 019-9590635

Follow Ig & Fb Liya : Daliya MAt Dari

Jangan lupa subscribe YouTube Channel Liya : Daliya Mat Dari

Liya,

Your Detox Coach

mamiligat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: