SIHAT CERGAS

badan cergas banyak duit

Darah Nifas Semasa Berpantang

Darah Nifas Semasa Berpantang

Darah nifas dan darah beku semasa berpantang ni jangan ambil mudah. Mak2 bidan selalu cakap elok awal2 berpantang ni darah nifas keluar banyak..supaya taklah darah kotor tersekat kat dalam. Kalau tersekat di dalam boleh mengakibatkan banyak masalah lain seperti darah beku.

Bila berlaku darah beku, mulalah berlaku kejadian-kejadian yang tak diingini semasa berpantang antaranya bentan.

BENTAN menyebabkan badan kita sakit2, demam menggigil, terasa seperti mencucuk di hujung jari,sakit kepala yg keterlaluan.

Saya pernah merasa semasa berpantangkan aaron.2 hari tak boleh bangun. Terus kawan sarankan ambil vivix..nasib baik ada suku botol lagi dalam peti ais. alhamdulillah esok saya dah boleh bangun dr katil. Huihhh serik sangat!

Macam mana pulak vivix ni bertindak? Ok, secara umumnya, vivix ni tinggi kandungan antioksidan dan resveratrol yang bertanggungjawab bukan sahaja melindungi sel malah DNA. Bila sel kita dalam keadaan sihat, sistem dalam badan dapat berfungsi dengan baik. Maka proses penyembuhan selepas bersalin juga dapat berjalan dengan baik.

Vivix ni tinggi kandungan resveratrol seperti wine merah. Sebab tu mat salleh dan orang cina suka ambil red wine selepas bersalin. Kita ni haramlah ambil red wine sebab berakhohol. Jadi kita gantikan dengan sesudu vivix.

Juliya 0192648694

Leave a Reply

Open chat