SIHAT CERGAS

badan cergas banyak duit

Daei F Memburukkan Poligami Isteri Tak Redha ?

Daei F Memburukkan Poligami Isteri Tak Redha ?

Surat Terbuka Buat ”Daie” F.

Salamun Alaikum wa Alaina salam..

Firstly, congrats for you Encik F & isteri ke-2 yang TIDAK Di REDHAI oleh isteri 1 dan SELURUH AHLI KELUARGA.

Sebelum tu, saya rasa terpanggil untuk membuat status TERBUKA, sebab apa? Sebab MUAK sangat dengan ”Lakonan” En F ni. Encik F sudah buat status secara terbuka kan? Hari ini, saya respon sikit k, sebab Muak.

Sebenarnya ‘Daie’ ni dah nikah beberapa bulan yang lalu dah. Tanpa pengetahuan isteri pertama beliau, pun ! Yes that’s the Truth.

1. Pergunakan Dalil Agama untuk kepentingan peribadi. Dalilnya begini. Masa bagitau kat isteri pertama, ”Abang nak nikah”. Terkejutlah wife. Dalam keadaan isteri sarat mengandung anak ke-2 ! Tapi rileks je, nak nikah Janda.

”TAKDIR” katanya. Ini berlaku ditanah suci. So tak boleh tolak TAKDIR Allah SWT. Kalau berlaku di Malaysia, boleh tolak lagi, tapi ni berlaku di tanah suci. Isteri kena REDHA. Sekiranya minta cerai, bergegar Arsy Allah”.

Fuhhh.. dalil, Mantap & Padu bro!

Ini yang buatkan kita MUAK sebenarnya. Dengan agamawan seperti ini. Memalukan.

2. Sembunyikan JANDA nak dinikahi daripada pengetahuan isteri pertama. Isteri nak tau pun tak boleh. Isteri sorok-sorok, cari nombor phone si (Wife ke2). Dan isteri dapat jumpa dalam group Travel Umrah. Kemudian isteri pertama suruh saya mesej janda tu. Suruh stopkan, hubungan dengan lakinya.

Saya mesej juga janda ni. Mula-mula dia balas, tapi lepas saya terus terang, terus di block. kelakar. Sebab wife pertama takut nak mesej.

Dan paling menyakitkan hati seorang Isteri adalah, dia tahu suaminya bernikah bukan daripada mulut suami sendiri. Rupanya suami bernikah senyap-senyap tanpa prosedur mahkamah. Nikah kat Tanah suci. Gambar berpimpin tangan dengan wife ke-2, isteri dapat daripada Page Facebook Sumayyah Travel & Tour. Luluh hati seorang isteri.

Ya, kamu disatukan, di bawah payungan langit Kaabah (MasyAllah).. Bunyik sangat indah.

Padahal isteri dibodohkan. Ke umrah tu, bukan sekadar membawa jemaah, tetapi rupanya bersama si ”jantung hati” ke-2 tanpa pengetahuan isteri pertama. Bayangkan kalau suami anda, buat begini pada anda sebagai isteri? Anda seorang isteri yang sah !
Tiba-tiba dapat tau suami sah bernikah bukan dari mulut sang suami sendiri. Pergh !

Apa ada hal kan.. Yang penting berlaku di Tanah Suci, Allah Allah Allah. Isteri di Malaysia yang sedang sarat mengandung ni, hanya mampu kuatkan diri sendiri & menangis.

Dan Paling tak tahan, buruk-burukkan isteri sendiri pada mak sendiri. Padahal mak hang sendiri tak restu & tak redha…Bersyukur lah dapat isteri yang solehah & baik n sopan.

3. Belakangkan Keluarga.

Ibu sendiri & keluarga si ”Daie” pun remove dia dari group family. Semua kecewa dengan tindakan ni. Family sendiri pun menyebelahi isteri pertama. Mak sendiri pun TAK REDHA!! Mak sendiri tu. Kalau mak mentua lain cerita.

4. Kahwini Janda 8 Anak.

Encik F, tak perlu lah kaburi mata masyarakat dengan up gambar Janda dengan Anak 8 orang. Janda yang anak Lapan tu merupakan seorang bussinesswomen, kan😊

Merupakan seorang doctor pakar. Ada duit sendiri. Dan nak sara 8 orang anak tu tak perlukan kewangan daripada encik F pun. Posting kat media sosial tu, saja nak tunjukkan kat masyarakat, yang Encik konon-kononnya bakal menanggung 8 anak tu. STOP lah game putar belit ni, nampak jijik sangat !

Hashtag Janda Cantik & Berduit. Senang lah sikit. Masuk rumah cuci kaki bro. Bijak sangat. Lepas tu konon buat ayat macam kamu yang akan sara. Weh, you so funny lah bro.

Apapun tahniah lah, pilih janda cantik, stabil, dan paling penting Encik F terhutang budi sebenarnya dengan doktor tu kan..

.

5. Isteri pertama..

Aku minta maaf atas posting ni. Posting ni Khas 100% ditujukan buat penunggang agama yang tak tahu malu ni. Kalau berlaku pada wanita lain, saya akan respon dan buktinya sebelum ini saya ada respon pasal kes PU ABU merangkap geng En F jugak agaknya. Sebab ada persamaan sangat dekat. Pilih nak nikah masa isteri sarat mengandung, Janda & Nikah di tanah suci.

6. Mesej pada kamu En F, memalukan lah. Orang lain dilamun cinta jugak, tapi hang ni lain macam sikit, dilamun cinta siap putar belit & gunakan dalil agama untuk kepentingan diri.

8. Haritu saya face to face dengan kamu. Saya berjumpa dengan kamu, untuk bincang. Kamu tinggi suara kan? Dengan saya. Kamu nak pertahankan cinta ”Tanah Suci” tersebut. Aku datang sebab kasihankan isteri kamu sedang sarat mengandung, tak lama lagi Due ni.

Isteri kamu sarat tu.

Kamu gelar, saya sebagai Syaitan & batu api perosak rumahtangga kamu. Tapi Hati perasan isteri kamu, langsung kamu tak hirau.
Sebab angau bercinta dengan janda kan!

Saya datang ke rumah kamu, nak bagi kepala hang tu, betui sikit. Tapi apakan daya, kamu gelar saya macam-macam. Kalau seorang isteri berasa selamat dalam rumahtangga, dia tak perlu roger aku. Tapi dia perlukan support. Sebab itu, saya datang, moral support.

9. Mesej ini jugak saya tujukan buat isteri-isteri di luar sana. Saya dalam bidang financial jumpa banyak kes begini. Isteri takut bersuara, isteri dikata derhaka. Akhirnya isteri menjadi takut untuk bersuara. Berlaku kemurungan serious! Wahai para wanita, yang berstatus Ustazah khususnya, Islam mengangkat Wanita pada level yang sangat Mulia. Remember this!

Kekalkan kewarasan, peringatan untuk aku dan kamu yang mahu mengambil pelajaran.

Cara Encik F ini, adalah cara yang memalukan. Poligami itu sunnah Nabi, tetapi kerana sosok tubuh sebeginilah, konsep Poligami menjadi buruk lagi. Buruk sangat !

Saya Tegaskan sekali lagi, posting ini adalah daripada saya sendiri & Bukan atas desakan isteri F. Dan buat isteri farhan, saya minta maaf, saya terpaksa buat begini.

Sebab saya benci & muak dengan agamawan yang memutarbelitkan dalil agama islam.

P/S : Perbualan WhatApp bersama isteri pertama En F ini berlaku pada bulan September yang lalu. Masa tu saya pun malas nak terlibat dalam rumahtangga orang ni. Tapi kali ni saya terpaksa & kemuncak ! I stop here.

Selamat membaca Wahai Encik .!
_
Sumber: Ches Al-Maliki

 

JOM BELAJAR TENTANG POLIGAMI DI SHOPEE

Leave a Reply

Open chat