SIHAT CERGAS

badan cergas banyak duit

Cara Nak Bagi Sales Melambak Setial Hari

Cara Nak Bagi Sales Melambak Setial Hari

Seronoklah tengok orang lain ada 7 sales, 10 sales, 15 sales sehari! Giler hebat diorang ni… Kita satu sales pon tersiput-siput.

Ada cara ke nak bagi sales melambak?

Ada!!! Melalui sales call (pitching). Benda alah ni memang sangat penting untuk naikkan conversion rate.

Kita ambil contoh kiraan mudah. Katalah dengan kita pitch 15 orang, kita akan berjaya close 1 sales, maka untuk dapat 3 sales, kita perlu pitch 45 orang.

So, berapa orang yang perlu kita pitching untuk dapat 5 unit??? Kacang putih sangat. 15 x 5. Jawapannya 75 orang!

Senang kan? Yang hangpa dok kecoh susah tu sebab hangpa tak pi buat 75 sale call. Hat tu memang tak boleh buat apa. Tu memang sohih salah sendiri.

Kalau setuju, cuba taip peluru ni tepat long..

Leave a Reply

Open chat