SIHAT CERGAS

badan cergas banyak duit

Cara Memulakan Hari Pagi – Makan Zinc Complex Shaklee

Cara Memulakan Hari Pagi – Makan Zinc Complex Shaklee

Cara Memulakan Hari Dengan Semangat 🔥🤩

Morning!

Kalau mau seharian rasa “semangat”, kena start hari kita dengan mengambil suplemen zink ni. Walaupun kicik ja ni tapi ada peranan besar tau untuk hari kita.

Why? Why? Hehe…

Sebab Zinc ni bantu untuk meransang lebih daripada 100 jenis enzim badan supaya semuanya “bangun” pepagi ni.

Zinc ni acah-acah kunci kereta yang kita guna untuk hidupkan enjin. Dialah yang “start” enjin badan setiap hari.

So hanya dengan 1bj zinc pun, kita boleh rasa hari kita berbeza tau.

Kalau kak, yang paling ketara adalah kak rasa CERGAS dan BERTENAGA pepagi dan sepanjang hari, teda rasa ngantuk-ngantuk.

Sebab paling nda suka kalau rasa lemah-lemau ni, rasa mau tidur jak, buat kerja pun rasa nda best kan?

Itu pengalaman kak lah.

Cemana pula pengalaman kamu? Mesti ada kan dalam list kengkawan kak atau follower yang amalkan zinc juga? Jom kongsi! 😍😍

Btw secara general fungsi zinc melalui study (research) ni macam ni;-

– Ransang enzim dalam badan. Enzim badan penting untuk full body function. Barulah 1 badan bangun dengan semangat! 🤣

– Tingkatkan sistem imun badan dengan mengaktifkan T-cells supaya respon imun badan pantas, kalau lambat, virus serang sempat lagi kita sakit. Lagi satu T-cells ni juga bantu untuk serang sel-sel yang suda dijangkiti atau yang suda menjadi cancer. See, powerkan vitamin kicik ni 🤭

– Zinc juga bagus untuk kuatkan memori sbb dia bantu regulate cemana neurons berhubung dengan neurons yang lain. Nah, student2, paling bagus telan ni. Jadi cepat pickup & kuat memori gitu. 🤩

– Untuk suami yang ada masalah LOW SPERM COUNT, amalkan lah zinc sbb study shows that makan Zinc + Asid Folic dapat tingkatkan sperm count & sperm quality.

– Ok selain tu, ada research membuktikan Zinc bagus untuk masalah JERAWAT, membaiki LUKA-LUKA (yang baru bersalin luka lambat sembuh sila telan dia ni), ADHD, pneumonia, osteoporosis etc.

Nah panjang gila information kak share. Berkesan sungguh zinc kasi otak bergeliga pepagi ni 🤣🤣

Ok lah, mau get ready untuk SYOB Day 2.

Guys, satu ja la mau pesan, buat apa mau layan malas-malas pepagi, kalau boleh cergas-cergas dan SEMANGAT dengan zinc. Hihihihihi…

Ok, jumpa next post!

♥️
Kak Aya
#polluxbizfounder

Leave a Reply