SIHAT CERGAS

badan cergas banyak duit

Bukan Salah Bisnes, Tapi Diri Sendiri

Bukan Salah Bisnes, Tapi Diri Sendiri

BUKAN SALAH BISNES, TAPI SALAH DIRI SENDIRI.

Last two weeks, Kak Ma terima banyak friend request dari fb ni. Mcm biasa sebelum accept, Kak Ma teliti satu persatu profile.

And as I guess, majoriti of them are housewives or mothers that run part time and fulltime online business . Majority ! Boleh katakan hampir semua tau .

Yes, sad but true fact. Semua perlukan income kedua zaman sekarang ni. Ada yang cukup-cukup makan, ada yang tak cukup pun utk makan . Kak Ma pernah rasa keadaan tu, jujur katakan . Ada yang gaji dah stabil, masa pulak takde untuk anak2 dan keluarga .

Nak salahkan zaman ke ? Nak salahkan ekonomi ke ? Nak salahkan siapa ? Kita tak akan mampu ubah keadaan, tapi kita mampu ubah diri sendiri .

Tapi Kak Ma nak share, orang berniaga awak nak berniaga, tapi takde ilmu, salah tu. First things first, ubahlah mentaliti dulu. Nak berniaga, mentaliti kena betul. Bukan hari ni buat, esok terus jutawan.

Kak Ma dh 3 tahun dalam Shaklee, belum jutawan lagi. Masih menempuh jatuh bangun, but I surely get up and fight all over again, because I know I choose the right business for me and family. Tapi alhamdulillah, still earning 4 figures income every month, Allahuakbar, syukur ya Allah. Masa mula2 masuk, bonus 20 ringgit je .

Banyak lagi tips nak share, to be short, yang kedua, berhenti beri alasan dan majukan diri sendiri. Bisnes ni tak bagus, bisnes ni susah, bisnes ni ramai sgt org, bisnes ni itu la ini lah, pokok pangkal diri sendiri. If you set in mind that you can, you can ! If you repeatedly say u cant, u surely cant dear . Simple .

So let’s fight ! All the best utk semua rakan2 fb yang berniaga, tak kisah apa pun bisnes korang . Lagi2 team mak2 yang bantu suami ni, Kak Ma salute habis. Ada kelapangan nanti Kak Ma share tips pilih bisnes yang sesuai. Utk korang yang masih tercari2 bisnes, jom Kak Ma consult .

Dalam team Kak Ma, semua kelas adalah percuma termasuk kelas marketing . Kak Ma ajar korang kuasa fokus supaya tak terbabas . Yang penting, set dulu dalam kepala, AKU BOLEH AND NO EXCUSES ANYMORE! Yang malas dan banyak alasan, sori Kak Ma tak boleh terima masuk team.

http://shimahrg.wasap.my

Leave a Reply