SIHAT CERGAS

badan cergas banyak duit

Buat MLM Banyak Duit Ke ?

Buat MLM Banyak Duit Ke ?

“Ooo buat bisnes MLM patut lah banyak duit!”

“Aku ni buat kerja/ bisnes cara betul. Memang la tak berapa kaya macam orang MLM”.

Common sangat kan anggapan gitu?

Haih nampak sangat tak faham bisnes MLM tu macam mana. Tak tahu beza bisnes MLM dengan bisnes piramid, binary dan skim cepat kaya. Kena study lebih sikit 😏

Meh nak cerita sikit.

MLM (multilevel marketing) atau dipanggil network marketing adalah method marketing yang menggunakan pengedar sebagai duta produk dan menjadi real pengguna. Tak guna artis, tak masuk tv/ radio dan tak letak produk kat farmasi or pasaraya. Pengedar rasa sendiri keberkesanan produk, baru kongsi kebaikannya.

Tapi MLM selalu diburukkan namanya dengan syarikat yang menyamar sebagai sistem MLM, tapi sebenarnya skim piramid atau skim cepat kaya. To good to be true, ni petanda skim tipu!

Shaklee MLM yang bersih dan pertaruhkan produk sebenar berkualiti tinggi beyond organic. Patuh pada rules KKM dan lulus garis panduan MLM patuh syariah.

Heh. Sape yang rasa orang kaya berjaya dalam Shaklee ni buat bisnes cepat kaya, meh cuba join Shaklee. Rasa sendiri senang ke susah nak capai certain rank. Kut berdarah hidung tak sampai seminggu 😂

Rank paling rendah supervisor pun kena buat sales Rm10,000 tau. Ni jual real product suplimen. Kalo setakat cari orang tapi tak buat sales memang tak dapat apa.

Yelah, konfem la kena recruit ejen. Ajar buat bisnes, cara buat sales marketing. Sama la gak bisnes sistem stokist, agent, dropship pun mesti recruit orang kan. Tak kan kucing pulak yang nak promote barang 😜

Dalam Shaklee ada 7 rank untuk sampai ke Master Coordinator. Paling cikai pun kalo nak efektif Master sales mesti ratus ribu. Kalo Master stabil, sales sebulan 7 angka. Ponder produk nak sampai sales 7 angka sebulan pun boleh pitam 8 kali, bangun balik pun belum tentu lagi.

Nak katanya, we are doing the real business. Real people, real success. With real product and proven system.

Sebab tu lah Shaklee dah bertahan lebih 60 tahun kat dunia. The first product Vitalea Multivitamin pun dah lebih 100 tahun umurnya. Kalo company scam, jual produk ntah pape konfem dah lama bungkus ikat tepi.

Ye dak? Belum terlambat lagi sape nak join gi trip Swiss atau Korea tahun depan.

Tomorrow starts today!

Leave a Reply