SIHAT CERGAS

badan cergas banyak duit

Bisnes Dan Masa Sangat Penting

Bisnes Dan Masa Sangat Penting

[ Bisnes dan Masa ]

Ramai orang kat luar sana dah mula buat bisnes, sama ada yang dah ada kerja hakiki ataupun yang memang surirumah. Sejujurnya penting income kedua untuk kita tanggung kos hidup semakin tinggi. šŸ˜­

Kakyan yang bujang ni pun banyak komitmen nak kena ngadap, tak tahu lah friend kat facebook kakyan yang dah berumahtangga, of course lagi tinggi komitmen yang nak ditanggung kan?

Perkara penting yang kita WAJIB ada bila kita berbisnes adalah komitmen masa.

Kenapa?

Bila kita berbisnes, kita lah bos, kita lah pekerja, takde orang lain yang akan pantau kita. Kalau kita curi tulang sekali pun. Kalau malas, sales menurun, kalau kita rajin sales menaik. Itu je rulesnya.

Macam kakyan memang masih ada kerja hakiki, 9.00 pagi -5.30 petang waktu kerja hakiki. 5.31 petang – 8.59 pagi kakyan kena pakai topi bisnes pulak. Kalau fikir penat memang penat, tapi kalau kita tak jaga empayar kita, orang lain memang tak lah nak kisah. šŸ˜‚

Nak berjaya bukan bergantung pada orang lain, tapi pada diri kita sendiri. Set big why kuat kuat, biar jatuh tergolek kita akan tetap bangkit.

Anda sedang mencari peluang bisnes yang boleh anda wariskan kepada anak anak?

Jom contact kakyan, kita bina empayar sama sama šŸ’Ŗ

Kakyan,
Founder of Awakeen Legacy
www.wasap.my/60146220496

Leave a Reply