BIESNES MLM? Anak Muda Perlu Mulakan Dari Awal.

BIESNES MLM? Anak Muda Perlu Mulakan Dari Awal.

Dalam entry sebelum ini, Liya ada explain tentang peluang binses untuk anak muda. Baca sini —> KLIK DI SINI.

Jadi, untuk entry kali ini, Liya tertarik untuk berkongsi  kenapa anak muda perlu mulakan bisnes sejak awal. Di usia muda. Sebenarnya, dalam bisnes tiada istilah terlalu awal atau lambat untuk seseorang itu mengejar impian mereka. Jika kita ingin jadi seorang ahli perniagaan yang berjaya, maka mulakan sekarang. Kerana ada ungkapan mneyebut, “TOMORROW STARTS NOW!’ Maka, tidak kisahlah berapa pun umur anda sekarang, yang perlu anda hanyalah KEAZAMAN YANG TINGGI untuk mulakan binses.

5 Sebab Perlu Mulakan Bisnes Semasa Muda

1. Kurang Komitmen Semasa Muda

Anak muda masanya banyak! Terutamanya yang sedang belajar. Mereka belum ada komitmen dengan pasangan atau keluarga. Jadi, masa sendiri yang sangat banyak itu paling sesuai untuk belajar buat bisnes. Rugi sangat sekiranya masa lapang yang ada dihabiskan dengan tidur, keluar berjimba-jimba atau terbuang dengan bermain game di bilik asrama. Kebanyakan pelajar universiti atau kolej banyak menghabisakan masa dengan melayari internet atau portal hiburan hanya untuk suka-suka. Pernah tak dengar istilah, DARIPADA MEMBAZIR MASA DENGAN MEMBAWANG, LEBIH BAIK GUNAKAN UNTUK MEMBAWA WANG! Deep!So advise Liya, go for buat side income bisnes. Nak tahu lanjut boleg roger Liya. Amacam. Hehehe.

2. Jana Sumber Kewangan Sampingan

Now Liya nak anda cuba bayangkan jika anda semua boleh menjana pendapatan sampingan yang tinggi pada usia muda, dan apabila anda sudah dewasa, anda gunakannya untuk melabur dalam bisnes korporat atau hartanah. Sudah pasti kewangan anda jadi semakin stabil. Kaya sebelum berjaya. Wah gitu!  Lagipun, bisnes MLM dan bisnes online boleh dikategorikan sebagai bisnes yang stabil, tidak cerewet untuk diuruskan, dan boleh menjana hasil kewangan dengan mudah. Terutamanya bisnes Shaklee. Hehe.

Kita kena terima hakikat bahawa pada zaman ekonomi yang semakin mencabar ini, generasi muda amat digalakkan mencari alternatif menjana kewangan. Rebutlah peluang ini. Carilah side-income! Ramai sangat kita lihat walaupun sudah ada pekerjaan tetap dan bergaji lumayan, mereka masih tetap libatkan diri dengan bisnes MLM atau bisnes online. Cari alternatif dan jalan keluar untuk tambah sumber kewangan.

3. Kutip Pengalaman Untuk Matang Awal

Sifat matang awal sangat penting terutama bagi golongan lelaki. Matang dari segi pemikiran, perkerjaan dan bisnes. Mereka yang terlibat dengan bisnes  KEBANYAKANNYA menjadi matang dengan lebih cepat (pada usia muda). Mereka bijak mengurus tekanan, ujian dan cabaran dalam bisnes, mengurus aliran masuk wang dan stok serta proses menjual bisnes. Semua ini proses yang sangat mematangkan.

Apabila kita menjalankan bisnes, kita akan belajar banyak benda baharu. Bergaun dengan mentor bisnes, berkumpulan dengan circle yang hebat danbelajar jatuh bangun sesebuah bisnes. Secara tidak langsung, ilmu makin bertambah dan kita menjadi sangat berpengetahuan, berpengalaman dan matang. Dalam bisnes MLM Shaklee contohnya, anda wajib berguru dengan mentor untuk mengetahui selok belok fasal bisnes. Anda belajar mengurus sendiri bisnes anda, belajar mencari clients dan prospek, menjual barang dan mengembangkan bisnes sehinggalah menjadi empayar yang hebat.

4. Ruang Kerja Yang Bebas

Dalam dubia bisnes pada zaman ini, online bisnes dangat popular. Sama juga dengan Bisnes MLM Shaklee. Selagi ada talian internet, anda boleh menjalankan bisnes anda di mana-mana sahaja. Boleh guna telefon bimbit atau komputer. Nak approach prospek, nak buat order di web atau nak pos barang. Semuanya secara atas talian.

Di mana-mana sahaja dan ruang bebas pilihan anda sendiri. Tidak perlu sewa rumah kedai, tidak perlu simpan stok, tidak perlu pos barang. Owh sungguh mudah dan sangat rugi jika anda belum mulakan sekarang!

 

5. Modal Bisnes Yang Rendah

Sebelum munculnya zaman Facebook dan e-commerce yang lain, untuk memulakan bisnes sendiri agak sukar. Proses untuk akses kepada pinjaman bank, kad kredit, dan sewa bangunan pada zaman tersebut sangat terhad. Kini, seuanya di hujung jari anda!

Dan dengan Bisnes MLM Shaklee, anda HANYA perlu membanyar RM65 yuran keahlian untuk memulakan bisnes dan terus boleh mengembangkan empayar bisnes anda. RM65 yang bakal merubah keseluruhan hidup anda. dan anda juga berpeluang menjadi jutawan Shaklee! Perghhhhh sudah ramai yang membuktikan. Tiada yang mustahil. Yang tinggal hanyalah —->SAYA NAK!

Perkongsian Daripada Salah Seorang Pelajar Universiti Yang Berjaya Dengan Bisnes Shaklee

Nurmie adalah seorang pelajar Universiti Putra Malaysia. Beliau buat bisnes Shaklee sambil belajar. Namun, masih lagi dapat scored anugerah dekan setiap semester. Dalam bisnes Shaklee, beliau memegang pangkat leader iaitu Senior Coordinator, denagn bonus RM10k setiap bulan. Ikuti perkongsian tentang Nurmie.

 

“Student ni bukan busy sangat, kalau tak belajar, diorang tidur atau membawang”, kata Siti Nurmie, Pelajar UPM Serdang.
Pointer maintain 3.5 ke atas.
Tapi bezanya, waktu kawan tidur lepas Subuh, waktu kawan membawang dalam bas, waktu kawan-kawan pergi dating… Waktu kawan layan siri siri Korea..Dia sibuk susun posting dalam IG. Kawan selalu perlekeh bila dia minta excuse dari group membawang. Kata mereka, “Eleh Mie tu asyik dengan Shaklee dia la tu”.
Berkat fokus guna masa terluang tu, Mie dah capai rank Senior Coordinator. Baru-baru ni loan Honda Jazz dia lepas senang je tunjuk “gaji Shaklee”.
Mie ni mek (ibu) dia ibu tunggal sejak umur dia 12 tahun.. Itu pun dia dah boleh kasi duit.. Maklum la single lagi.. Half bonus Shaklee semua untuk Mek.
Pastu dia lagi tak sangka boleh dapat melancong percuma, dan cuma perlu bawak duit shopping aje (which dia kumpul dalam bizsnes Shaklee), sebab kalau student dapat free trip 5 bintang still mana nak cekau duit untuk
Shopping kan?
Kagum sangat Liya dengan Mie ni. Masa student lagi dah ada attitude mengenai “masa”. Sebab Liya ni umur 30+ baru perasan pasal penggunaan masa untuk membina masa depan. Tapi nak cakap kat sini, sesiapa berminat nak start a business pun boleh. Tak kira student, surirumah, yang punya kerjaya atau sesiapa sahaja. Semua boleh. Sebab zaman sekarang, semua orang boleh kaya & berjaya. Nak atau taknak ja ❤️
Lagi Kisah Kejayaan Pelajar Universiti / Students Dengan Bisnes Shaklee.
 Tengoklah bonus Nurmie tu. Wow kan?
Fatin ni lagi hebat. Dahla dekat U pegang tugas Perwakilan Pelajar, tapi pada masa sama sempat lagi buat bisnes Shaklee. Tiada yang mustahil asal NAK!Dan Fatin telah berjaya rank up sebagai Superviswor semasa beliau sedang sibuk dengan amanah jawatan di kolej dan tengah belajar sarjana muda. Hebat anak muda ini.
Baca kisah Azrul ni memang terkesan. Dah boleh bagi duit kat ayah. Masha Allah Tabarakallah.
Nak Join Binses Shaklee?

Kepada yang ada perkara di bawah ini;

  • Macam mana nak cari duit poket tambahan?
  • Duit gaji tak cukup.
  • Hutang keliling pinggang.
  • Tak ada masa nak binses.
  • Tak reti nak binses.
  • Sangat sibuk dengan urusan harian.
  • Suka ergi melancong.
  • Suka jalan-jalan atau travel.

Sila contact Liya segera. Liya sedang buka seats untuk newbie #ProtegeDarliyaGroup .Liya akan guide dan bantu anda mulakan binses online bersama #DarliyaGroup.  Limited seats tau. So, cepat grab this golden opportunity.

Liya 019-9590635

Follow Fb & Ig : Daliya Mat Dari.

mamiligat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: