SIHAT CERGAS

badan cergas banyak duit

Bagaimana Membina Agen Sales Shaklee Yang Ramai ?

Bagaimana Membina Agen Sales Shaklee Yang Ramai ?

Ramai kawan-kawan yang tanya macam mana saya bina team ejen yang ramai.

Saya dulu masa mula-mula nak start pun fikir macam tu. Macam mana boleh jadi gitew ? Boleh ke ? Mampukah aku ? Layakkah aku ?

Semua mak nenek ‘negative thought’ ada dalam kepala.

Tapi dalam 6 bulan saja kami dah ada 7 leader yang buat jualan RM12,000 each. Itu tahun 2013.

sekarang dah 2019, kami ada lebih ramai leader dan ejen dibawah Bisnes Ultimate.

Macam mana kami buat ?

1) Buat dulu baru baiki planning. Ramai yang nak planning yang perfect. Itulah jadi ramai planning bertahun-tahun pun tak ada team lagi. Buat dulu dan improvise.

2) Positif. Ia sangat senang nak nak pre-judge ejen kita. Hangat-hangat tahi ayam la, cakap tak serupa bikin la, slow la dan sebagainya. The moment anda pre-judge, kualiti mentoring anda akan merosot.

Senang cakap, ‘Dont judge the book by its cover lah’.

3) Sabar dan Konsistan. Success kan is a journey. Buat sekali mesti banyak silap. Mesti kurang sambutan. Jadi silaplah kita belajar. Buat lagi dan lagi.

Ada ejen yang hilang. Ada yang stay. Itu memang lumrah. Tapi yang penting kena stay ialah anda.

Ok. cukupla tu… Wallahualam.

#UltimateTips
#SistemEjen

Leave a Reply