APA YANG PERLU SAYA BUAT UNTUK KURUS DENGAN CEPAT?

APA YANG PERLU SAYA BUAT UNTUK KURUS DENGAN CEPAT?

 

Di dalam kehidupan yang serba moden sekarang, banyak sumber asli yang dah tercemar. Dan yang inilah yang masuk ke dalam badan kita melalui makanan, minuman dan udara. Udara yang kita sedut sudah tidak bersih lagi. Makanan dan minuman yang kita ambil, kita fikir ia adalah makanan sihat tetapi sebenarnya ada bahan kimia.

Semua ini akan mengumpulkan toksin di dalam badan kita. Dan ia bukan perkara yang senang untuk membuangnya. Bayangkan, kita sudah hidup berpuluh-puluh tahun. Berapa banyak agaknya toksin dah terkumpul dalam badan kita.

Toksin inilah yang membawa penyakit kepada badan kita samada penyakit biasa maupun penyakit kronik. Jadi untuk kekal sihat dan jauh daripada penyakit, kita perlu membuang toksin yang terkumpul dalam badan kita ni.

Untuk itu, kita perlu melalui satu proses yang dipanggil Detox. Proses ini ialah kita meninggalkan segala tabiat biasa kita memakan makanan yang tercemar dengan bahan kimia.

Untuk proses detox biasanya mereka hanya memakan sayur-sayuran hijau yang tidak tercemar dengan bahan kimia, meminum jus sayuran dan buahan hijau, dan meminum air yang berunsur alkali sahaja. Apa yang paling penting ialah jauhi daripada “packed product” . Lebih elok lagi sekiranya proses ini dilakukan di tempat yang tidak tercemar udaranya.

Sumber: EXPLORASA

10 Sebab Badan Perlu Detox

1. Untuk buang Toksin daripada badan

2. Untuk mencegah penyakit kronik

3. Meningkatkan sistem imunisasi badan

4. Mengurangkan berat badan

5. Memperlahankan proses tua sebelum waktunya

6. Meningkatkan kualiti kehidupan

7. Meningkatkan tenaga

8. Mencantikkan kulit

9. Ketenangan mental dan emosi

10. Mengembalikan kestabilan kepada sistem badan.

Kenapa Kena Detox?

Detox adalah proses membersihkan usus di mana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih, barulah badan kitla dapat menyerap nutrien pada tahap optimum. Kerana itulah detox sangat penting sebelum mengambil apa-apa vitamin atau supplement supaya tahap penyerapan nutrien pada kadar paling optimum.

Pentingnya Detox Untuk Kurus

Untuk yang mahu kurus, detoks ni kita buat untuk elakkan kesan ‘rebound’ pada masa hadapan. Kesan rebound ni sebenarnya yang menyebabkan seseoirang yang menjalani proses diet untuk kurus, pada mulanya berjaya. Namun, pada suatu ketika nanti, mereka akan menjadi gemuk balik. Perhatikan poster di bawah yang menerangkan situasi ini.

Maka sebab itulah sesiapa yang hendak kurus aaatu turunkan berat badan, proses detox ni sangat penting. Buat detox dulu, then barulah add on exercise, eat clean atau apa sahaja jenis diet yang bersesuaian dengan anda. Tujuannya adalah untuk buat proses “cuci” dan elakkan”rebound” proses kelak.

Detox Shaklee Way Paling Berkesan

 

Detox Shaklee Way merupakan proses detox keseluruhan anggota detoksifikasi badan iaitu usus, kolon, hati, darah dan kulit. Solusi menyeluruh Detox Shaklee ni akan memberikan kesan menyeluruh untuk meningkatkan tenaga, membaiki penghadaman, melegakan perut kembung dan sebu, tubuh yang lebih sihat dan cergas serta mencerahkan kulit.

Pentingnya proses detox hati untuk mengelakkan berlakunya fatty liver yang akan menyebabkan kolestrol menjadi tinggi dalam darah. Kadang-kadang ada orang sanagt kurus tetapi bacaan kolestrol jahat tinggi. so, kurus bukan menjadi ukuran segalanya. Sihat itu lebih penting. Dan nak sihat serta kurus, detox Shaklee Way is the answer!

Testimoni Berjaya Kurus Dengan Detox

Testimoni Kurus #1

Testimoni Kurus #2

Testimoni Kurus #3

Nak Join Kurus?

Nak join kurus macam Liya? Hehe jom contact Liya cecepat.  #JomDetoxJutawan batch 16 akan bermula 1 Oktober 2019 nanti. Sekarang Liya tengah buka peluang untuk siapa yang berminat nak join. Macam biasa, tempat limited. Berebut-rebut orang nak join sebab ni Proven Success Programme tau!

Hubungi Liya,

019-9590635 (whatsapp atau call)

Follow Ig & Fb Liya : Daliya Mat Dari

Your detox Coach!

mamiligat

One thought on “APA YANG PERLU SAYA BUAT UNTUK KURUS DENGAN CEPAT?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: