SIHAT CERGAS

badan cergas banyak duit

Apa Yang Penting Dalam Strategi Buat Kelas Yang Berkesan ?

Apa Yang Penting Dalam Strategi Buat Kelas Yang Berkesan ?

Actually nie kelas kedua saya untuk public speaking nie..

Yang 1.0 last 2 weeks..
Kali nie 2.0 lebih padat dan banyak Info..
Tak sempat nak menguap beb! 😆

Buat shaklee nie bukan takat untung duit marketing sahaja sebenarnya..

Tapi more than that..
More deep..

Sebab tue sampai ada kelas public speaking – how to be best speaker –

Since last year saya dah start buat Class dah dengan geng kami #energizer.. Seriusly masa tue main redah je..

Berbekalkan seconet ilmu konon-konon belajar masa secara tak formal di universiti, lepas tue dengan pengalaman kerja dulu kena present..
Dan juga dengan buat vlog..
So just cakap..
So just share..

Rupanya..
Memang betul just cakap dan share tapi banyak sangat sangat kena improvise..
Terlalu banyak.. 🤣

Itu yang lagi seronok tue bila masuk class nie.

Apa yang kena tahu, kena kawal, masa jadi speaker?
❤️ body language – daripada eye contact, how to attract audience, how to know your audience enjoy your speech?
❤️ pakaian yang bersesuaian dan etika.
❤️ macamana kita dapatkan confident masa bercakap
❤️ macamana flow of speech kita untuk reach to audiences
❤️ filler of speech – Seriusly bab nie memang kena praktis lagi kerap..
Banyak sangat aaaaaa, so so so so, erm ermm..
Macamana nak kurangkan dan TIPS untuk tak ketara nampak..
Memang menjadi tips tue sebenarnya..
❤️ ingat menyanyi je ke ada tempo.. Rupanya kena alert bab tempo nie masa kita jadi speaker..
Part kita buat lawak – tempo lain..
Part kita bagi details fakta – tempo lain..
❤️ technical part – bab equipment/gadget kita untuk jadi speaker la..
Penting juga kan..

Padat kan?
Memang Best sangat sebenarnya..

So kena praktis dalam group dulu la sebelum event yang besar besar kan..

Saya tau mesti mostly paling tak suka bab nie kan..
Public speaking..
Memang nak elak kan..
Sama macam saya dulu..🤣

Dan saya pun in progress untuk be better..
Nak keluarkan potensi dalam diri.. 🤩

Okay daa..

Selamat bershoping raya uollss..

#publicspeaking
#businessshaklee
#mentorbusiness
#dynamicleader

Leave a Reply