ANAK SEKOLAH-Cuba Vitamin Ini Untuk Anak Kekal Fokus Dan Bertenaga Sepanjang Hari.

Anak sekolah merupakan suatu pengalaman yang sangat mengujakan bagi setiap ibu bapa. Buktinya, pelbagai persiapan dibuat untuk keperluan persekolahan naka-anak termasuk membeli baju sekolah, kasut, beg, botol air dan sebagainya. Situasinini seolah-olah menjadi rutin yang perlu diselesaikan seawal mungkin untuk memastikan anak bersedia dan seronok di sekolah.

Umum maklum,rutin persekolahan pada zaman ini merupakan sesuatu yang sangat mengujikan bagi anak-anak. Sesi persekolah yang panjang (sekolah pagi dan petang), jadual yang padat, silibus yang mencabar dan kehendak ibu bapa yang mahu anak merea sentiasa berjaya dan mendapat keputusan yang baik dalam peperiksaan meruapakan antara cabaran yang perlu ditempuhi oleh anak-anak.

Anak-anak perlukan tenaga dan daya fokus yang tinggi untuk menghadapi semua ini. Selain faktor pengurusan masa yang perlu dititik-beratkan, ibu bapa disarankan untuk membekalkan anak-anak dengan makanan yang sihat dan penuh nutrisi. Adalah menjadi suatu cabaran bagi setiap ibu bapa untuk sentiasa menyediakan makanan dan minuman yang baik, mengurangkan makan terlalu banyak gula, mengelakkan makan makanan merapu atau jajan dan makanan terproses.

Jangan risau, ibu baa ada alternatif untuk bantu anak-anak untuk kekal bertenaga dan mempunyai daya fokus yang tinggi. Antara vitamin atau makanan tembahan yang sihat dan selamat untuk anak-anak adalah seperti berikut:

OMEGA GUARD

Omega Guard , omega 3 adalah asid lemak penting yang mengandungi EPA dan DHA yang sangat penting untuk perkembangan memori dan menajamkan minda. Omega 3 yang tekandung dalam Omega Guard Shaklee membantu memperbaiki masalah berkaitan otak seperti:

 • Mencegah insomnia
 • Mengurangkan tekanan emosi
 • Mengurangkan kemurungan dan kebimbangan
 • Membantu memperbaiki masalah autism
 • Membantu memperbaiki masalah kanak-kanak hyperactive
 • Mengurangkan masalah schizophrenia
 • Mengurangkan masalah lupa pada wanita yang telah melahirkan anak

MEAL SHAKES

Meal Shakes Shaklee merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan. Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik. Meal Shakes Shaklee mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu Meal Shakes memberikan khasiat dan zat yang diperlukan bukan sahaja kanak-kanak, malah orang dewasa untuk kekal sihat dan cergas. Antara kelebihan Meal Shakes untuk naka-anak sekolah ialah:

 1. Nutrisi Lengkap dimana Mealshakes menyediakan 24 jenis vitamin, mineral dan zat yang diperlukan oleh badan.kekurangan pengambilan zat boleh menyukarkan kadar serapan vitamin dan mineral oleh tubuh kita.
 2. Mealshakes kaya dengann protein yang tidak mengandungi laktosa dimana dapat membantu pembinaan sel-sel kulit, rambut organ, darah dan sistem imunisasi badan
 3. Mengandungi asid folik, biotin,kaya dengan kasium dan megnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel sel untuk membesar
 1. Nutrisi Lengkap – Menyediakan 24 jenis vitamin mineral dan zat. Kekurangan pengambilan zat boleh menyukarkan kadar serapan vitamin dan mineral oleh tubuh badan.
 2. Membekalkan Nutrisi pada sel tubuh – kaya dengan protein ( tidak menagndungi laktosa), membantu pembinaan sel-sel kulit, kuku, rambut, organ, darah, imun dan lain-lain
 3. Membantu tumbesaran – mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel untuk membesar
 4. Anti-oksida – Mengandungi vitamin A, C, E, zink, selenium yang merupakan agen anti-oksidan yang bertindak melawan jangkitan dan melambatkan proses penuaan
 5. Detoksifikasi – Kaya dengan serat larut untuk membuang lemak berlebihan dan sisa buangan dari perut dan usus

CHEWABLE VITA-C

Chewable Vita-C Shaklee telah mengalami revolusi baru apabila formulasinya ditingkatkan dengan tambahan Bioflavanoid Complex dan menjadi supplement vitamin C paling lengkap dipasaran. Ia sekarang menggunakan nama baru iaitu Chewable Vita C Plus.Lebih menarik, Chewable Vita-C ini bukan sahaja boleh dinikmati oleh kanak-kanak berusia 4 tahun ke atas malah turut boleh dinikmati oleh orang dewasa yang tidak suka vitamin berbentuk pil yang perlu ditelan dengan air. Mudah sahaja untuk makan Chewable Vita C ni. Hanya perlu hisap atau kemam sahaja di dalam mulut.

Kenapa Chewable Vita-C perlu untuk anak-anak sekolah?

 1. Membantu meningkatkan antibodi dalam tubuh supaya sistem imun tubuh lebih tinggi
 2. Mempercepatkan proses penyembuhan luka dan demam
 3. Menguatkan struktur gigi dan gusi
 4. Membina kolagen (sebagai bahan pengikat/pelekat) dalam membinan dan menguatkan sel-sel tisu dalam badan
 5. Membantu proses penghadaman & penyerapan zat besi
 6. Anak-anak yang sering stress (tertekan), penat, letih, lesu serta sibuk dengan urusan harian memerlukan vitamin C. Pengambilan vitamin C yang mencukupi dapat membantu mengembalikan hormon stress (hormon yang melawan stress)
 7. Bertindak sebagai anti kimia yang menjadi racun dalam tubuh seperti nitrates dan nitrites
 8. Membentuk Sel-sel darah yang baru (setiap 3 bulan darah dalam badan akan bertukar)
 9. Membantu memulihkan selesema, resdung dan bersin waktu pagi.
 10. Membantu dalam proses pemulihan kudis

Bagaimana Nak Dapatkan Vitamin Untuk Anak Sekolah Sihat Dan Kekal Fokus?

Hubungi Liya 019-9590635

Boleh call atau whatsapp

Instagram : @liyashaklee

Facebook: Daliya Mat Dari

Penghantaran seluruh Malaysia

COD Puncak Alam, Meru, Kapar, Saujana Utama, Ijok, Cahaya SPK, Desa Seri Coafields, Kuala Lumpur

mamiligat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: