SIHAT CERGAS

badan cergas banyak duit

Akhirnya Berani Buat Presentation Masa Seminar Shaklee

Akhirnya Berani Buat Presentation Masa Seminar Shaklee

Dari zaman sekolah, masuk matrix sampai lah masuk UUM, part paling tak suka, kena PRESENTATION. Sejenis yg tak suka jadi ketua, kalau boleh nak jadi org yg buat kerja disebalik tabir.

Lebih suka buat preparation & org lain yg pi present kat depan pentas.

Pemalu mungkin 🤣 Dan takut salah & takut org gelak kan kita. Hihi…Cepat ketaq & nervous tahap dewa.😅

Tapiiiiii….Sejak pi JHU semalam, dapat satu kekuatan. Depa lantik Silah jadi KETUA GROUP, rasa mcm boleh buat!😍 Dgn bangganya pi kat depan. Lepas habis task, ketua kena pi naik pentas, present apa yg kami dah buat utk task ptg semalam. And I’m did it!!! Dihadapan hampir 75 org. First time rasa pegang mic tak ketaq. First time boleh rasa & feel sendiri cakap tak nervous sgt. Yesss, I’m did it!

Dah habis tu, rasa mcm tak percaya Silah boleh buat.

Sapa yg kenal Silah dari zaman sek sampai U, korang mesti tau kan Silah mcm mana, mmg x suka expose cakap dpn org ramai.

Tapi semalam, mmg buang perasaan malu tu jauh2. Aku kena buat! Tq Cikgu Jack. Muka ni rasa tak tebai sgt dah. Something new for me & InsyaAllah akan lebih confidence lepas ni untuk up sales OFFLINE.

Lebih yakin utk berhadapan dengan org ramai & plg penting of course lah untuk team Silah sendiri, Leefa Legacy.😍😍😍💞

#moreConfidence #imdidIt #shakleeKulim #trustedSID #sidPro #JHU2019

Leave a Reply