AGGUR MUSCADINE DALAM VIVIX ADALAH SUPER GRAPE

APA ITU VIVIX
Vivix ialah minuman botani lazat yang mengandungi campuran botani khas Shaklee termasuk ekstrak Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah & Lobak Unggu.

Rasanya sangat sedap. Masam-masam-manis-buah. 
KELEBIHAN ANGGUR MUSCADINE

  1. Tumbuh di kawasan panas dan lembap

Anggur Muscadine tumbuh semulajadi di tempat panas dan lembab. Biasanya anggur lain perlukan tempat yang sejuk & dingin kan? ?
Kerana pertumbuhan alam sekitarnya yang unik (panas-lembab) & cahaya mataharinya kuat, menghasilkan banyak resveratrol & polifenol. Anggur ni juga susah nak dapat. Dahla dapat hidup dalam cuaca ekstrem. Masha Allah ?
Yang menariknya, semakin buah Anggur Muscadine terdedah kepada suasana ekstrem, semakin menghasilkan resveratrol yang tinggi. Allahu Alkhbar, Maha Suci Allah ☺️.

  1. Saiz sebesar bola golf

Dikenali sebagai super grapes kerana saiznya yang boleh membesar sebesar bola golf. Saiznya yang lebih besar berbanding anggur biasa yang diameter boleh capai 5cm atau seakan-akan sebiji buah plum.

  1. Mempunyai kulit yang besar & keras

Anggur Muscadine memounyai kulit yang keras dan tebal. Ini berbeza dengan anggur biasa yang mempuyai kulit yang lembut & nipis.

  1. Boleh melindungi diri daripada bakteria & kulat

Anggur Muscadine tidak perlu disembur dengan air & bahan kimia kerana anggur ini boleh menahan diri dari suhu oanas & mampu melindungi dirinyq daripada bakteria & fungus. Hal ini kerana anggur ini mengandungi resveratrol yang meruoakan phytoalaxin yang dihasilkan secara semulajadi.

5.  Mempunyai 20 Pasang Kromosom

Anggur biasa mempunyai standard 19 pasang kromosom, Anggur Muscadine mempunyai 20 pasang. Lebih 1 kromosom menjadikannya lebih tahan lasak & mampu merawat dirinya sendiri apabila diserang serangga/burung.
Kromosom tambahan ini juga membekalkan kelebihan sejenis anti-penuaan khas. Kandungan polifenol dalam Anggur Muscadine 40x ganda lebih tinggi daripada yang terdapat dalam wain merah. Maka, berikannya fungsi imun & anti-oksida yang lebih tinggi.

6. Mempunyai ORAC yang tinggi

Selain itu, Anggur Muscadine dilaporkan mempunyai ORAC yang tinggi. Menurut Brunswick Biomedical Laboratories of Wareham, Massachusset (2003), Anggur Muscadine mempunyai kandungan ORAC (Oxygen Radial Absorbing Capasity) yang tertinggi yang pernah mereka kaji— 6-8x ganda lebih tinggi berbanding Blueberries .

psiloveyou;
Ada sebab sesuatu tu mahal kan? Hebatnya kuasa Allah jadikan setiap benda untuk kita manfaatkan. Dialah Yang Maha Pengasih & Maha Penyayang ?
Ok, untuk info lanjut boleh wasap Liya terus ya;
Liya,
019-9590635
www.wasap.my/60199590635
Boleh juga follow Liya di Instagram;
@liyashaklee

mamiligat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: