SIHAT CERGAS

badan cergas banyak duit

3 Cara Nak Perut Flat Sebelum Raya

3 Cara Nak Perut Flat Sebelum Raya

LAKUKAN 3 PERKARA INI UNTUK DAPATKAN PERUT FLAT SEBELUM RAYA
.

Salam Ramadhan Kareem sahabat Mary Jardinians semua! Macammana dengan perjalanan puasa kali ni? Harap-harapnya kita diberikan kesihatan untuk meneruskan ibadah puasa dengan sebaiknya.
.

Dah ada yang target nak kurus bulan puasa ni? Mesti ada yang dah aim nak nampak lebih langsing dan fit masa Raya nanti kan? Baru lah orang kata raya dengan bergaya! 😊
.

Jom lakukan 3 perkara mudah ni untuk dapatkan perut flat idaman semua. 💪
.

1. Minum air dengan betul
======================
Air yang secukupnya memang penting untuk tubuh badan kita apatah lagi bagi anda yang nak dapatkan perut yang flat. Campurkan sedikit lemon, buah oren atau hirisan timun untuk berikan sedikit rasa bagi mereka yang sukar untuk amalkan minum air kosong. Nak lagi mudah, campurkan sahaja Mary Jardin Oxivit Antioxidant Drink untuk rasa yang lebih umph! Jadikan formula 2-4-2 untuk tips minum di bulan puasa ni. 2 gelas semasa bersahur, 4 gelas setelah berbuka dan 2 gelas sebelum tidur. Mudah kan?
.

2. Jadikan Smoothies sebagai gantian pemanis berbuka puasa
================================
Minuman Smoothies adalah sangat baik untuk kekalkan hidrasi dan boleh menyumbang kepada perut yang lebih flat. Satu kajian didalam Journal of Nutrition mendapati arginine yang terdapat didalam buah tembikai mampu menurunkan lemak badan. Smoothie menggunakan buah nenas berikan tubuh anda kebaikan bromelin, sejenis enzyme didalam nenas yang membantu menguraikan sumber protein, memudahkan pencernaan dan dapat hindari perut kembung. Nak lagi sedap dan berkhasiat? Blend kan sahaja ais bersama 1 sachet Mary Jardin Astaceracol Drink yang penuh rasa khasiat buah-buahan berries.
.

3. Lakukan senaman yang memfokuskan di bahagian perut
====================================
Senaman plank dan crunches sangat-sangat digalakkan untuk mendapatkan perut yang flat. Cubalah lakukan senaman tersebut secara konsisten, 3-5 minit setiap hari sepanjang bulan puasa. Insya Allah anda pasti dapat tengok hasilnya bila menjelang raya nanti!
.

Selamat mencuba!

Perlukan makanan tambahan untuk kekal bertenaga dan selamat di bulan puasa ni?
.

Click sahaja butang di bawah ni untuk Mary bantu 😍

Leave a Reply